PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 4 d. 13:58

Panevėžio apskrityje paramos skirta 73 tūkst. eurų daugiau nei pernai

Panevėžys

Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Valstybinė mokesčių inspekcija


307837

Panevėžio apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau - AVMI) informuoja, kad nuo šiandien (liepos 4 dienos) paramos gavėjus pasieks pirmosios gyventojų paskirtos pajamų mokesčio (GPM) sumos. Skaičiuojama, kad Panevėžio apskrityje pagal 28 tūkst. gyventojų pateiktų prašymų skirti dalį sumokėto GPM, paramos gavėjams iki š. m. lapkričio 15 d. bus pervesta 1,4 mln. eurų suma (73 tūkst. eurų daugiau nei pernai).

Panevėžio apskrities gyventojų skirta GPM dalis pasieks apie 18 tūkst. gavėjų. Paramos gavėjams ir organizacijoms (paramos ir labdaros fondai, viešosios įstaigos, asociacijos ir pan.) bus pervesta 1,2 mln. eurų gyventojų skirtos GPM paramos, 67 tūkst. eurų skirta politinėms organizacijoms, beveik 57 tūkst. eurų – profesinėms sąjungoms ar susivienijimams. Išsami informacija apie paramos gavėjams skirtas lėšas skelbiama viešai, VMI interneto svetainėje adresu https://www.vmi.lt/evmi/paramos-statistika.

Dalis prašymų bus vykdomi tik įgyvendinus esminius reikalavimus

GPM dalies skyrimas paramai – tai papildomų asmens lėšų nereikalaujantis būdas išreikšti palaikymą vienai ar kitai organizacijai. Visgi, šiame procese dalyvauja 3 pusės: paramos gavėjai, gyventojai ir VMI, kurių kiekviena turi savo pareigas, nuo kurių įgyvendinimo priklauso ir sklandus paramos perdavimas. Pirmiausia, paramos gavimo ir panaudojimo metinę ataskaitą privalantys teikti paramos gavėjai tai padaryti turi iki gegužės 15 d., be to, dalis gavėjų nenurodo VMI savo bankų sąskaitų, į kurias reikia pervesti skirtas sumas, o kai kurie – jų nė neturi, tad paramos panaudojimo ataskaitų laukiama dar iš pusės tūkstančio šalies paramos gavėjų.

Be to, apie 7 tūkst. šalies gyventojų teiktų prašymų nėra patvirtinti, nes juos teikusių asmenų pajamų deklaracijose nustatyti trūkumai, apie kuriuos jie buvo informuoti VMI pranešimu. Gyventojui duomenis patikslinus, deklaracijos bus pripažintos teisingomis, tuomet prašymuose nurodyti paramos gavėjai sulauks skirtos paramos, o gyventojai bus informuoti, jog jų prašymas buvo įgyvendintas.