PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugsėjo 5 d. 11:12

Panaikinus teisinę neliečiamybę, A. Vyšniauskas atvyko į apklausą STT

Lietuva

Andrius Vyšniauskas / J. Stacevičiaus / LRT nuotr.

Saulius Jakučionis, Dominykas BiržietisŠaltinis: BNS


317118

Seimui rugpjūtį panaikinus teisinę neliečiamybę parlamentarui Andriui Vyšniauskui, politikas antradienį atvyko į Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdybą apklausai, informavo įvykio vietoje esantis BNS korespondentas.

Teisėsauga politikui turėtų pareikšti įtarimus „čekiukų“ byloje.

„Dabar į apklausą atvykome“, – BNS sakė parlamentarą lydėjęs advokatas.

Nei A. Vyšniauskas, nei jo gynėjas detaliau situacijos nekomentavo.

Prokuratūra anksčiau skelbė, kad A. Vyšniauskui nori pateikti įtarimus dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo praėjusią kadenciją einant Marijampolės savivaldybės tarybos nario pareigas bei siekiant gauti kompensaciją už patirtas išlaidas.

Anot generalinės prokurorės Nidos Grunskienės, A. Vyšniauskas galimai suklastojo 19 dokumentų, kuriuose įrašyti tikrovės neatitinkantys duomenys.

Anot prokurorės, politikas apgaule galimai įgijo beveik 2,2 tūkst. eurų.

Marijampolės savivaldybės duomenimis, A. Vyšniauskas, 2019–2020 metais eidamas Marijampolės tarybos nario pareigas, iš viso panaudojo 5 120 eurų jo veiklai skirtų lėšų.

Apie pusantro tūkstančio eurų sudarė išlaidos telefono ir interneto ryšio paslaugoms, 2,1 tūkst. – išlaidos degalams, dar apie pusantro tūkstančio eurų – kitos išlaidos, tarp jų kanceliarinės (137 eurai), lėšos viešinimo paslaugoms (1365 eurai) ir gėlėms (67 eurai).

Be to, šių išlaidų pagrįstumo savivaldybės kontrolieriai nevertino, motyvuodami dideliu darbo krūviu.

Pats politikas anksčiau tvirtino esąs šokiruotas jam mestų įtarinėjimų ir sakė nepadaręs jokio nusižengimo, bet neprieštaravo teisinės neliečiamybės naikinimui.

Po teisėsaugos pranešimų apie norimus pateikti įtarimus politikas pranešė stabdantis narystę konservatorių gretose, pasitraukiantis iš frakcijos seniūno pareigų bei Teisės ir teisėtvarkos komiteto.

Parlamentaras 11 numeriu buvo įrašytas Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų daugiamandatės apygardos kandidatų į Seimą sąraše, tačiau rinkimų štabas nusprendė jį išbraukti. A. Vyšniausko kandidatūra toliau keliama Marijampolės vienmandatėje apygardoje.