PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Liepos 25 d. 13:30

Pagerbti geriausiai brandos egzaminus išlaikę Raseinių rajono abiturientai ir jų mokytojai

Raseiniai

Etaplius.LTŠaltinis: Raseinių rajono savivaldybė


311284

Raseinių rajono savivaldybės didžiojoje salėje pagerbti abiturientai, gavę aukščiausius valstybinių brandos egzaminų įvertinimus. Šiemet 100 balų įvertintos trijų mūsų rajono abiturientų žinios ir gebėjimai. Pasidžiaugti abiturientų sėkme, padėkoti juos paruošusiems mokytojams susirinko artimieji, draugai, Savivaldybės tarybos nariai ir švietimo įstaigų atstovai.

Padėkos raštus aukščiausią įvertinimą pelniusiems abiturientams įteikė Raseinių rajono savivaldybės meras Arvydas Nekrošius. Kiekvienam abiturientui šimtukininkui taip pat skirtos 300 eurų, o juos parengusiems mokytojams – 150 eurų premijos.

Tardamas sveikinimo žodį, meras dėkojo abiturientams už pasiektus aukštus rezultatus, o tėveliams ir mokytojams – už atsidavimą ir gebėjimą ugdyti žinių siekiančias, kūrybiškas asmenybes. Meras pabrėžė, kad abiturientų laukia plačios perspektyvos, visgi linkėjo nepamiršti ir savo gimtojo krašto – Raseinių.

Iškilmingos ceremonijos metu LR seimo nario Mato Skamarako sveikinimo žodžius perdavė jo patarėja Rūta Vičienė, sėkmingo kelio, siekiant savo gyvenimo tikslų ir svajonių, abiturientams linkėjo Savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo komiteto pirmininkė Audra Samienė, Savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Modesta Gailė.

Aukščiausius įvertinimus pelnė ir padėkos raštus bei premijas gavo:

Augustas Banys, Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos abiturientas, 100 balų įvertinimą gavęs už lietuvių kalbos ir literatūros valstybinį brandos egzaminą (mokytoja metodininkė Gintarė Lialienė);

Dovydas Dabašinskas, Raseinių r. Ariogalos gimnazijos abiturientas, 100 balų įvertinimą gavęs už užsienio kalbos (anglų) valstybinį brandos egzaminą (mokytoja metodininkė Aušra Gedgaudienė);

Austėja Norkutė, Raseinių r. Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos abiturientė, 100 balų įvertinimą gavusi už geografijos valstybinį brandos egzaminą (mokytoja ekspertė Vilma Jokubauskienė).

Renginį vedė Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos mokinių prezidentė Goda Lukoševičiūtė, šventės metu skambėjo Raseinių meno mokyklos mokinės Barboros Šaltytės atliekamos fleitos melodijos.