PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Liepos 26 d. 13:59

Pagerbti aukščiausius įvertinimus brandos egzaminuose gavę Šiaulių rajono abiturientai

Šiauliai

Z. Ripinskio nuotr.

Rita ŽadeikytėŠaltinis: Etaplius.LT


311499

Liepos 25-ąją Šiaulių rajono savivaldybės meras Česlovas Greičius pasveikino keturis aukščiausius balus gavusius Šiaulių rajono abiturientus ir jų tėvelius. Pirmą kartą abiturientams įteiktos ne tik padėkos, bet ir solidžios Šiaulių rajono savivaldybės premijos.

Abiturientus į mero priėmimą atlydėjo tėveliai ir Šiaulių r. Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazijos direktorė Dalia Tamoševičiūtė. Abiturientus pasveikino ir padėkas Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Judita Šertvytienė.

Šiaulių rajono savivaldybės mero padėkos raštai įteikti Skaistei Bertašiūtei, Šiaulių r. Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazijos IVGA klasės mokinei, iš valstybinio anglų kalbos brandos egzamino gavusiai 100 balų įvertinimą. Skaistei Bertašiūtei Šiaulių rajono savivaldybės meras Česlovas Greičius įteikė ir 1 000 Eur premijos čekį. Padėkos raštai taip pat įteikti Linai ir Rolandui Bertašiams, už dukters Skaistės aukštus pasiekimus moksle bei 100 balų įvertinimą valstybiniame anglų kalbos brandos egzamine.

Rasai Griciūtei, Šiaulių r. Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazijos IVGA klasės mokinei, iš valstybinio lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino gavusiai 92 balus, iš valstybinio užsienio kalbos (anglų) brandos egzamino gavusiai 93 balus, iš valstybinio matematikos brandos egzamino gavusiai 92 balus ir iš valstybinio biologijos brandos egzamino gavusiai 94 balus įteikta padėka bei 200 Eur premiją. Rasos Griciūtės tėveliams, atlydėjusiems į mero priėmimą, įteiktos Savivaldybės dovanos.

Padėkos raštas ir 200 Eur premija įteikta Normantui Ivaškovui, Šiaulių r. Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazijos IVGA klasės mokiniui, iš valstybinio lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino gavusiam 86 balus, iš valstybinio užsienio kalbos (anglų) brandos egzamino gavusiam 95 balus, iš valstybinio matematikos brandos egzamino gavusiam 95 balus ir iš valstybinio istorijos brandos egzamino gavusiam 88 balus. Į mero priėmimą Normantą atlydėjusiai mamai įteikta Savivaldybės dovana.

Padėkos raštas ir 200 Eur premija įteikta Nojui Vasiliauskui, Šiaulių r. Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazijos IVGA klasės mokiniui, iš valstybinio lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino gavusiam 86 balus, iš valstybinio užsienio kalbos (anglų) brandos egzamino gavusiam 99 balus bei iš valstybinio matematikos brandos egzamino gavusiam 90 balų. Pasveikinta ir Nojų į priėmimą atlydėjusi mama bei sesutė.

Įteikdamas apdovanojimus ir premijas Šiaulių rajono savivaldybės meras Česlovas Greičius padėkojo abiturientams už įspūdingus pasiekimus brandos egzaminuose, palinkėjo surasti savo gyvenimo kelią ir įgyti specialybę, kurios trokšta jų širdis.

Meras Česlovas Greičius abiturientus ragino gyvenimui po studijų rinktis Šiaulių rajoną, gimtuosius Kuršėnus, kurie atgyja su puikiais pastaraisiais metais pastatytais, atnaujintais objektais. Meras pasidžiaugė, kad Kuršėnuose planuojama sporto komplekso statyba, moderni gamykla, atnaujinamos ugdymo įstaigos lauks sugrįžtant ir kuriant gyvenimą gimtinėje. Česlovo Greičiaus teigimu, jauniems specialistams numatytos rėmimo programos, pavyzdžiui, atvykstantiems į savivaldybės sveikatos įstaigas dirbti medikams, taip pat rėmimo programos ir pedagogams, planuojama rėmimo programas steigti ir kitų sričių specialistams, atvykstantiems dirbti į rajoną.

Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazijos direktorė Dalia Tamoševičiūtė pasidžiaugė, kad Šiaulių rajono mokiniams atveriama daug puikių galimybių mokytis, tobulėti, siekti aukščiausių rezultatų. Viena tokių programų – „Išmaniojo moksleivio akademija“, remiama verslo ir ugdanti brandžius jaunus žmones, pasirengusius profesijai ir gyvenimui.

Abiturientai pasakojo savo įspūdžius iš egzaminų, gimnazijos gyvenimo, taip pat dalijosi svajonėmis ir planais.


Foto galerija: