PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 28 d. 08:03

Padėkota už plačiai atvertą širdį Raseiniuose vaikus globojančioms šeimoms

Raseiniai

Etaplius.LTŠaltinis: Raseinių rajono savivaldybė


306891

Liepos pirmąjį sekmadienį, Lietuvoje minima globėjų diena, kurios proga visoje šalyje veikiantys Globos centrai jau ne pirmus metus organizuoja įvairius renginius ir iniciatyvas, globėjų/įtėvių, budinčių globotojų šeimoms bei šeimynoms. Likus savaitei iki vainikuojančio Globėjų dienos festivalio, kuris šiais metais vyks Druskininkuose, kiekvieno Lietuvos miesto ir rajono Globos centras, rodo dėmesį bendruomenėms, globėjų šeimoms, vaikams, kviečia į įvairius vienijančius renginius.

Vienas tokių renginių vakar vyko Molavėnų piliakalnių komplekse, kur Raseinių pagalbos šeimai namai kvietė visus dalyvauti pažintiniame žygyje „Čia gera augti“. Žygis buvo organizuojamas kartu su Žemaitijos saugomų teritorijų direkcijos Dubysos regioniniu parku. Į žygį susirinkusiems globėjams padėkos žodį tarė Raseinių rajono vicemeras Mingaudas Tamaliūnas. Jis pasidžiaugė tais, kurie savo širdies šiluma dalinasi su vaikais, netekusiais tėvų ir prisiima tokią didelę atsakomybę rūpintis kitų vaikais.

Už ilgametį globėjų pareigų atlikimą, širdies šilumą, pasiaukojimą, šeimos vertybių puoselėjimą globojant ir auklėjant vaikus vicemeras įteikė mero padėkos raštus:

  • globėjai (rūpintojai) Samantai Žičkutei už ryžtą globoti (rūpinti) gausią keturių brolių ir seserų šeimą;
  • rūpintojams Jurgitai ir Egidijui Kučinskiams už aktyvų bendradarbiavimą, pozityvų požiūrį į globą ir jo sklaidą;
  • globėjams Jūratei ir Dariui Macevičiams už mitų, susijusių su negatyviu globos požiūriu, griovimą ir drąsą globoti ypatingą vaiką.

Raseinių rajone yra 43 globėjų (rūpintojų) atsidavusios, svetimam skausmui neabejingos šeimos, globojančios (rūpinančios) 62 tėvų globos netekusius vaikus. Didžioji dalis — globėjai giminaičiai, 14 šeimų globoja (rūpina) vaiką (-us) nesusijusius giminystės ryšiais. Vaiko globėjas (rūpintojas) užtikrina vaiko fizinį ir psichinį saugumą, rūpinasi vaiko sveikata ir ugdymu, atstovauja vaiko interesus, rengią vaiką savarankiškam gyvenimui šeimoje, pilietinėje visuomenėje ir valstybėje.

Raseinių bendruomeniniuose vaikų globos namuose vis dar auga 9 tėvų globos netekę vaikai, o rajone yra parengti 4 budintys globotojai, kurie pasirengę kasdien suteikti savo namų šilumą visiems rajono vaikams. Todėl Raseinių pagalbos šeimai namų Globos centras kviečia visuomenės narius nebijoti įsileisti minties apie vaiko globą (rūpybą) ir visada kreiptis į juos, turint klausimų šia tema.

Padėkos renginį organizavo Raseinių pagalbos šeimai namų Globos centro skyrius. Šios socialinių paslaugų įstaigos, kuri, vykdant institucinės globos pertvarką, įsteigta Vaikų globos namuose, tikslas – sudaryti sąlygas tėvų globos netekusiems vaikams augti saugioje, šeimai artimoje aplinkoje, kuri pakeis Vaikų globos namus. Pagrindinės globos centro funkcijos: ieškoti ir parengti budinčius globotojus ir socialinius globėjus, organizuoti vaikų priežiūrą pas budinčius globotojus, laikinąją ar nuolatinę globą (rūpybą) pas socialinius globėjus ir vaikų laikinąją ar nuolatinę globą (rūpybą) pas globėjus giminaičius.