PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Liepos 31 d. 09:17

Organizatoriai pristato Rokiškio 525-ojo gimtadienio šventės programą

Rokiškis

Etaplius.ltŠaltinis: Rokiškio rajono savivaldybė


312087

Rugsėjo 21 d. Rokiškio miestas švęs 525-ąjį gimtadienį. Organizatoriai dalijasi trijų dienų šventės programa interneto svetainėje http://renginiairokiskyje.lt.

Programoje gausu ne tik pramogų, bet ir miestui svarbių ceremonijų. Šventės renginių ciklą jau penktadienį 17 val. simboliškai pradės paminklo Tyzenhauzų šeimai atidarymo ceremonija Nepriklausomybės aikštėje. Iškart po jos bibliotekoje bus apdovanoti visus metus vykusių miesto gimtadieniui skirtų konkursų laimėtojai, akcijų dalyviai bei „Gražiausios sodybos“ 2024 m. konkurso nugalėtojai. Nuo 21 val. Liongino Šepkos parke vyksiantys „Jaunimo nakties“ koncertai ir diskoteka leis miestui pajusti artėjančios gimtadienio dienos nuotaikas.

Šeštadienį pagrindinėje šventės vietoje – Sąjūdžio aikštėje – jau nuo 12 val. šurmuliuos mugė, o Liongino Šepkos parke – sporto rungtys ir pramogos visai šeimai. Nuo 16.30 val. žiūrovai bus kviečiami stebėti šventinės net 500 meno mėgėjų iš Lietuvos ir Latvijos eisenos, kurią Rokiškio miesto jubiliejaus proga ves ne bet kas, o Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų orkestras. 17 val. Sąjūdžio aikštėje prasidės koncertas, leisiantis rokiškėnams pasijusti lyg jubiliejinėse Lietuvos ir Latvijos dainų šventėse. Organizatoriai įsitikinę, jog renginio vedėjas Liudas Mikalauskas taip išjudins žiūrovus, kad jie kartu su chorais dainuos lietuvių mylimą „Mūsų dienos kaip šventė“ ir kitas liaudies dainas.

Pramoginę vakaro programą pradės solistas Linas Adomaitis, kuris savo pirmąją dainą „Vandenynai“ atliks kartu su jungtiniu choru. Kūrinys programoje Rokiškyje nebuvo planuotas, bet organizatoriai nusprendė jį įtraukti po neišdildomą įspūdį žiūrovams palikusio jo atlikimo 100-čio Lietuvos dainų šventėje. Vakaro koncerto programą tęs Iglės Bernotaitytės ir Tado Juodsnukio duetas, o po jų scenoje pasirodysiantis Saulius Prūsaitis neabejotinai pakvies visus į smagią gimtadienio diskoteką iki pat įspūdingų fejerverkų 23 val.

Kaip jau įprasta, sekmadienį rokiškėnai rinksis pagerbti savo miesto į Šv. Mato atlaidus Rokiškio Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčioje. Tą pačią dieną, 15 val., bažnyčioje skambant XXV Tarptautinio vargonų muzikos festivalio dalyvio Vilniaus choro „Jauna muzika“ programai, dešimčiai kultūros bendruomenės narių bus įteikti „Kultūros vingio“ apdovanojimai už pastarųjų penkerių metų kultūrinį indėlį Rokiškio kraštui.

Šventinėmis dienomis Rokiškio krašto muziejus ir Rokiškio kultūros centras pasiūlys gyventojams ir svečiams ne vieną ekskursiją. Informaciją apie jas bus skelbiama vėliau.

SVARBI INFORMACIJA: šventinių dienų programa gali keistis, todėl organizatoriai maloniai prašo sekti nuolatos atnaujinamą informaciją interneto svetainėje https://www.renginiairokiskyje.lt/ bei socialinėse Rokiškio rajono savivaldybės, Rokiškio kultūros centro, Rokiškio krašto muziejaus paskyrose.