PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Birželio 14 d. 13:59

Nuteistas Elektrėnų savivaldybėje aplinkosaugininką sužalojęs Kazachstano pilietis

Elektrėnai

BNS Fotobanko nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: ELTA


304807

Aplinkosaugininkui grasinęs ir jį sužalojęs Kazachstano pilietis kalės trejus metus.

Kaip pranešė prokuratūra, anksčiau už vagystę teistam Kazachstano piliečiui A. S. Vilniaus regiono apylinkės teismas taip pat nurodė sumokėti ir ankstesniu teismo nuosprendžiu jam skirtą 5 tūkst. eurų baudą.

Šiam ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras, tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Bylos duomenimis, 2023 metų vasario mėnesį Aplinkos apsaugos departamento vyriausiasis inspektorius atvyko į nuteistojo sutuoktinei priklausantį, Elektrėnų savivaldybėje, Medžiolų kaime, esantį žemės ūkio paskirties sklypą patikrinti, ar jame nedaromi aplinkos apsaugą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimai.

Prie inspektoriaus priėjęs vyras agresyviai prieštaravo, kad būtų atliktas patikrinimas, liepė pasišalinti iš teritorijos, grasino, kad nebūtų fiksuojami pažeidimai. Kazachstano pilietis, turintis leidimą gyventi Lietuvoje, stūmė valstybės tarnautoją iš sklypo, paėmęs 2 metrų ilgio medinį pagalį, stipriai sudavė inspektoriui per ranką. Nustatyta, kad įvykio metu aplinkos apsaugos inspektoriui buvo sulaužyta ranka.

Teismas konstatavo, kad inspektorius sužalojimą patyrė vykdydamas savo tiesiogines pareigas. Bendraudamas su nuteistuoju, valstybės tarnautojas nereiškė jokių reikalavimų ar nurodymų agresyviai besielgusiam vyrui, kurie galėtų sukelti nepasitenkinimą ar provokuotų konfliktą.

Savo tyčiniais agresyviais veiksmais, grasinimu bei fiziniu smurtu nuteistasis reikalavo, kad valstybės tarnautojas neatliktų savo funkcijų ir nefiksuotų aplinkos apsaugą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimų.

Teismo sprendimu, Kazachstano pilietis A. S. turės atlyginti ir nukentėjusiojo patirtą turtinę ir neturtinę žalą bei pareigūno gydymo išlaidas.

Vilniaus regiono apylinkės teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.