PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Liepos 30 d. 12:57

Nuošliaužos aukų Indijoje padaugėjo iki 93

Pasaulis

Pixabay.com nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


311969

Pietų Indijoje ankstų antradienio rytą purvo nuošliauža nusinešė mažiausiai 93 žmonių gyvybes, o dar 128 žmonės buvo sužeisti, pranešė Keralos valstijos vyriausiasis ministras.

„Iki šiol rasti 93 žuvusiųjų kūnai, – sakė Pinarayi Vijayanas. – 128 žmonės gydomi ligoninėse (...) Tai viena iš didžiausių stichinių nelaimių, kokią yra patyrusi mūsų valstija.“

Vietos žiniasklaida nurodė, kad pietinę pakrantės valstiją nusiaubė musoninės liūtys, o svarbaus tilto griūtis nelaimės vietoje Vajanado rajone apsunkina gelbėjimo darbus.

Anksčiau skelbta apie mažiausiai 63 žuvusius žmones.

Nacionalinės reagavimo į nelaimes pajėgos (NDRF) paskelbė nuotraukas, kuriose matyti, kaip gelbėtojai neštuvais neša žuvusiųjų kūnus iš įvykio vietos.

Indijos kariuomenė nurodė, kad į nelaimės vietą atsiuntė daugiau kaip 200 karių, kurie padės valstybės saugumo pajėgoms ir ugniagesių komandoms vykdyti paieškos ir gelbėjimo darbus.

„Įtariama, kad įstrigo šimtai žmonių“, – sakoma kariuomenės išplatintame pranešime.

Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi nurodė, kad Keralos valstijai suteiks visą reikiamą pagalbą padėčiai išspręsti.

„Savo mintimis esu su visais, kurie neteko savo artimųjų, ir meldžiuosi už sužeistuosius“, – socialiniame tinkle „X“ nurodė premjeras.

NDFR pridūrė, kad antradienį Keralos valstijoje iškris daug kritulių ir pūs stiprus vėjas.