PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Namai2024 m. Birželio 12 d. 13:35

Nuo ko tiesiogiai priklauso baldų tvirtumas?

Lietuva

Pexels.com nuotr.

EtapliusŠaltinis: Pranešimas spaudai


304479

Baldams tvirtumą ir stabilumą garantuoja tvirtinimo detalės, kurios atskiras jų dalis sujungia į visumą. Šiuo tikslu puikiai pasitarnauja baldiniai varžtai, medsraigčiai, baldų kniedės, mediniai dygiai, įvorės, kaiščiai, tvirtinimo kampai, lankstai ir kt.

Kokia yra baldinių varžtų svarba ir kokios yra fizinės jų savybės?

Nuo varžtų tvirtumo ir patikimumo priklauso baldų stabilumas ir tarnavimo trukmės ilgumas. Kokybiški baldiniai varžtai garantuoja, jog baldą drąsiai galima ne vieną ir ne du kartus pernešti iš vienos vietos į kitą, nepakenkiant jo tvirtumui.

Be to, baldų detalių tvirtinimui yra naudojami plieniniai bei cinkuoti varžtai, todėl jie nebijo drėgmės, jiems negresia korozija. Esama ir chromuotų varžtų. Jie įprastai yra naudojami tose baldų vietose, kurios yra atviros ir gerai matomos, taip garantuojama estetiška baldo išvaizda. Varžtai yra naudojami kartu su veržlėmis, nes tik jos patikimai pritvirtina varžtą prie baldo detalės.

Kokios dar baldų tvirtinimo detalės yra plačiai naudojamos?

Be tvirtinimo varžtų dar labai yra paplitę ir įvairių ilgių medsraigčiai. Jų gamybai yra naudojamas minkštasis plienas. Šios tvirtinimo detalės kaip ir varžtai dažniausiai yra padengtos cinku, kad būtų apsaugotos nuo korozijos.

Medsraigčiams įsukti į baldą yra naudojami jų galvutėse esančias įpjovas atitinkantys paprasti arba akumuliatoriniai suktuvai. Juose esančios aštrios sriegio vijos labai lengvai skrodžia baldines plokštes, tuo pačiu nėra pažeidžiamas jų vientisumas, tad nemažėja ir jų kietumas, kas dažniausiai nutinka tvirtinimui naudojant vinis.

Kokias baldų tvirtinimo detales rinktis – metalines ar plastikines?

Kadangi baldų tvirtinimui yra naudojamos ne tik metalinės, bet ir plastikinės detalės, prieš jas pasirenkant reikia išsiaiškinti, kokios iš jų jums labiausiai tinka. Pavyzdžiui, jeigu montuosite lentynas, kurioms teks atlaikyti didesnio svorio apkrovas, tada geriau naudoti metalines tvirtinimo detales.

Tuo tarpu lengvesnėms apkrovoms skirtas lentynas galima tvirtinti ir plastikinėmis detalėmis. Daug saugus detalės pritvirtinimas priklauso ir nuo to, kokio dydžio ir galingumo suktuvą naudosite ją tvirtindami. Nepamirškite, jog smulkiąja baldų furnitūra bei jų tvirtinimo elementais prekiauja internetinė parduotuvė: https://www.ulmas.lt/lt/furnitura/smulki-furnitura/tvirtinimo-elementai.

Reklama