Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Pixabay.com nuotr.
Reporteris MonikaŠaltinis: Etaplius.lt
Mūsų protėviai žinojo, kaip marginti velykinius kiaušinius natūraliomis, iš gamtos gautomis dovanomis. Šiandien vis daugiau žmonių nusigręžia nuo sintetinių priemonių ir grįžta prie natūralumo. Kiaušinių marginimas kava – ganėtinai modernus metodas, tačiau ne ką prastesnis.
Margindami kiaušinius šiuo būdu išgausite nuostabios žemiškai rusvos spalvos margučius, o užtruksite tikrai neilgai.
Jums reikės:
20 kambario temperatūros kiaušinių baltais lukštais
3 valgomųjų šaukštų tirpios kavos, ištirpintos litre vandens
100 ml acto
1 arbatinio šaukštelio alyvuogių aliejaus
Metodas:
Užpildykite platų puodą kambario temperatūros vandeniu, supilkite kavą ir actą, sudėkite kiaušinius taip, kad jie gulėtų vienu sluoksniu.
Lėtai užvirinkite vandenį su kiaušiniais. Užvirus vandeniui, sumažinkite liepsną ir virkite kiaušinius ant mažos ugnies 20 minučių.
Nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite kiaušiniams atvėsti tame pačiame vandenyje, kartas nuo karto juos pamaišydami.
Kai kiaušiniai visiškai atvės, įdėkite puodą su kiaušiniais į šaldytuvą ir laikykite per naktį.
Kitą dieną atsargiai išimkite kiaušinius iš puodo, lengvai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir popierine servetėle įtrinkite į lukštus šiek tiek alyvuogių aliejaus, kad jie blizgėtų.
easter-eggs-1231120-960-720.jpg
Štai ir viskas!