PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Alfa2024 m. Rugpjūčio 7 d. 07:34

Nobelio premijos laureatas M.Yunusas paskirtas laikinuoju Bangladešo vyriausybės vadovu

Lietuva

Bangladešas. Asociatyvi Freepik.com nuotr.

BNS.LTŠaltinis: BNS.LT


313015

Nobelio premijos laureatas Muhammadas Yunusas paskirtas vadovauti Bangladešo laikinajai vyriausybei, masinėms demonstracijoms privertus ilgametę premjerę Sheikh Hasiną bėgti iš šalies, ankstų trečiadienio rytą paskelbė prezidentūra.

Sprendimas „sudaryti laikinąją vyriausybę su (...) Yunusu kaip jos vadovu“ buvo priimtas prezidento Mohammedo Shahabuddino, kariuomenės vadovų ir grupės „Studentai prieš diskriminaciją“ lyderių susitikime, pranešė M. Shahabuddino biuras.

Šį sprendimą po tris valandas trukusių derybų prezidento rūmuose studentų grupės lyderis Nahidas Islamas patvirtino žurnalistams.

„Prezidentas paprašė žmonių padėti įveikti krizę. Krizei įveikti būtina greitai suformuoti laikinąją vyriausybę“, – sakoma M. Shahabuddino biuro pareiškime.

M. Shahabuddinas taip pat atleido nacionalinės policijos vadovą po mirtinų protestų, privertusių Sh. Hasiną atsistatydinti ir išvykti iš šalies, ir į jo vietą paskyrė kitą asmenį, pranešė jo biuras.

Islamas pavadino derybas „vaisingomis“ ir sakė, kad M. Shahabuddinas sutiko, jog laikinoji vyriausybė „būtų suformuota per kuo trumpesnį laiką“.