PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Pasaulis2024 m. Spalio 4 d. 08:03

Nepatvirtintais pranešimais, Izraelis Beirute surengė ataką prieš potencialų H. Nasrallaho įpėdinį

Pasaulis

Karas. Youtube stop kadras.

Rasa StrimaitytėŠaltinis: ELTA


321984

Libano sostinė Beirutas naktį į penktadienį vėl tapo intensyvių Izraelio atakų taikiniu. Nepatvirtintais pranešimais, smūgis buvo nukreiptas prieš Hashimą Safi al Diną, „Hezbollah“ grupuotės vykdomosios tarybos vadovą. Jis laikomas realiausiu kandidatu pakeisti praėjusią savaitę Beirute nukautą „Hezbollah“ lyderį Hassaną Nasrallahą.

Izraelis apie vidurnaktį bombardavo požeminį bunkerį, kuriame vyko „Hezbollah“ vadovybės susitikimas, pranešė „The New York Times“, remdamasis trimis Izraelio pareigūnais. Ar H. Safi al Dinas smūgio metu iš tikrųjų buvo bunkeryje, kol kas neaišku. Izraelio kariuomenė kol kas naktinio oro antskrydžio nekomentavo.

Libano saugumo šaltinių teigimu, ataka vėl buvo nukreipta prieš pietinius priemiesčius, kuriuos pirmiausiai kontroliuoja „Hezbollah“. Vaizdo įrašuose buvo girdėti sprogimai virš miesto, į naktinį dangų kilo milžiniškos liepsnos ir dūmų stulpai.

Izraelio kariuomenė tam tikrų pastatų pietiniuose priemiesčiuose gyventojus arabų kalba paragino evakuotis. Atakos surengtos, kai Izraelio daliniai ir tankai tuo pat metu su „Hezbollah“ kaunasi Pietų Libane. Izraelio tikslas yra iš pasienio regiono išstumti Irano remiamus šiitų sukilėlius, kad apie 60 000 evakuotų izraeliečių galėtų grįžti namo.