PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Rugsėjo 12 d. 16:35

Nepaprastas paprastumu

Akmenė

J. Sejavičienės nuotr.

Julija SejavičienėŠaltinis: Akmenės rajono savivaldybė


318284

Rugsėjo saulutės nuauksintame take trumpas proginis stabtelėjimas – Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas, Administracijos direktorė Aromeda Laucienė, Naujosios Akmenės Šventosios Dvasios Atsiuntimo prapijos klebonas dekanas Olijandas Jurevičius amžiaus jubiliejinės sukakties proga pasveikino rajono Garbės pilietį, buvusį ilgametį cemento įmonės direktorių valdybos pirmininką, buvusį ilgametį AB „Akmenės cementas“ generalinį direktorių Simoną Vytį Anužį.

Savivaldybės meras akcentavo Jubiliato svarų indėlį į Naujosios Akmenės miesto ir apskritai rajono raidą, dėkojo už aktyvią pilietinę poziciją – S.V. Anužis buvo atkurtos Lietuvos pirmosios Savivaldybės tarybos narys, jam visada rūpėjo žmonių gyvenimas ir likimai, tas dėmesys neatslūgsta ir šiandien. S. V. Anužis asmeninėmis lėšomis remia knygų leidybą, pagelbsti sunkesnėse situacijose atsidūrusiems žmonėms.

Parapijos klebonas dekanas O. Jurevičius tikinčiųjų vardu dėkojo S.V. Anužiui ir jo šeimai už Naujosios Akmenės Šventosios Dvasios Atsiuntimo bažnyčiai padovanotus vitražo meno kūrinius, už kilnią mecenatystę – Savivaldybės vadovai visada dėmesingi Bažnyčios reikalams, tačiau paramos ribos įstatymų rėmuose. Tad mecenato S.V. Anužio ir jo šeimos mielaširdingumo auka Bažnyčiai ypatingai brangi ir prasminga.

Sveikinimuose ne kartą nuskambėjo žodžiai apie Jubiliato santūrumą – gerus darbus daro ne vardan reklamos, o iš vidinės žmoniškumo paskatos. Tai tarsi gyvenimas, apie kurį poezijoje kalba Justinas Marcinkevičius:

„Kai atgal pažiūriu, tai ir nedidelis džiaugsmas

atrodo tartum stebuklas, kuriuo tikėti imu.

Gal ir visas gyvenimas – vienintelis, vienas, didžiausias

mano stebuklas, nepaprastas paprastumu“.

Rajono Garbės pilietis S.V. Anužis padėkojo už sveikinimus, pasidžiaugė, kad mūsų kraštui tiesiog sekasi – turime rūpestingus, komunikabilius, bendruomenę gražiai buriančius Savivaldybės vadovus, kurių sumanaus vadovavimo dėka išgražėjo Naujoji Akmenė, Akmenės kraštas šalyje vis dažniau skamba gerąja prasme, o klebono O. Jurevičiaus vadovaujama tikinčiųjų bendruomenė tapo svarbia mūsų bendrojo gyvenimo ašimi, palinkėjo visiems sėkmės.

Trumpame pokalbyje prie kavos puodelio meras informavo apie Savivaldybės svarbiausius darbus ir ateities uždavinius, apie naujų investicijų perspektyvas, klebonas O. Jurevičius papasakojo apie parapijos bendruomenės rūpesčius ir vizijas.

Ilgų ilgiausių metų garbiajam Jubiliatui!