PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugpjūčio 28 d. 10:21

Nepakartojamas Pakruojo šventės renginys – koncertas „Marso kanjonai“

Pakruojis

V. Pėželio nuotr.

EtapliusŠaltinis: Pakruojo rajono savivaldybė


315765

Jau trečius metus iš eilės pagrindiniu šventės akcentu tampa koncertas AB „Dolomitas“ karjere „Marso kanjonai“. Šiemet netradicinėje aplinkoje trečią kartą nuskambėjęs technikos, muzikos, šviesos ir fejerverkų šou vėl nepaliko abejingų – į karjerą plūdo tūkstančiai lankytojų, su kuriais kartu paminėtas ir akcinės bendrovės jubiliejinis 60-metis. Akcinė bendrovė vėl buvo ir šios šventės mecenatė.

Iki renginio pradžios, privačios ceremonijos metu, buvo apdovanoti savo darbais pasižymėję bendrovės darbuotojai, savo kolektyvą sveikino AB „Dolomitas“ akcininkai ir generalinis direktorius Mindaugas Gudas. Už nuolatinę paramą, socialiai atsakingą veiklą, darbo vietų kūrimą dėkojo Pakruojo rajono savivaldybės meras Saulius Margis. Šventėje dalyvavo vicemerai Simona Lipskytė ir Virginijus Kacilevičius.

Į karjerą besirenkantys žmonės iki koncerto galėjo išvysti šių metų skulptorių simpoziumo metu sukurtas skulptūras. Karjeruose darbavosi skulptorius, Vilniaus dailės akademijos dėstytojas Arvydas Ališanka, tarptautinių simpoziumų dalyvis, menininkas Stasys Juraška, akmens ir bronzos kompozicijas kuriantis Jonas Gencevičius, iš kaimyninio Pasvalio rajone esančio Saločių miestelio kilęs ir ten gyvenantis skulptorius Valius Remeika bei iš Latvijos atvykę meistrai Dmitrijus Volkovas, Alina Petkune, skulptorė Rūta Patmalniece. Šių metų simpoziumą kuravo Aušra Jasiukevičiūtė.

Karjere taip pat apsilankyti kvietė turizmo taškas – čia lankytinas vietas pristatė ne tik Pakruojo verslo ir turizmo informacijos centras, bet ir svečiai iš Kelmės, Šiaulių miesto, Biržų, Bauskės, prisistatė Pakruojo gidų asociacija, gyvūnų ūkio „Margas ponis“ atstovai.

8 valandą vakaro šventės pradžią didžiojoje scenoje paskelbė meras Saulius Margis ir gen. direktorius Mindaugas Gudas, palinkėję susirinkusiems įsimintiniausių įspūdžių. Šventės pradžia jau tradiciškai pažymėta sprogimu – AB „Detonas“ į orą „pakėlė“ kelias tonas dolomitmilčių.

Didžiojoje scenoje pasirodė instrumentalistų grupė iš Latvijos „Melo M“, Saulės kliošas ir nepakartojamas Marijonas Mikutavičius. Šventę vedė Gintas Vaičikauskas.

Koncerto pertraukos metu ant didžiosios scenos pasirodė ir skulptoriai – jiems įteiktos dovanos ir garsiomis ovacijomis padėkota už Pakruojo kraštui sukurtus kūrinius iš akmens.

Sutemus prasidėjo AB „LIGHT“ ir AB „Blikas“ šou. Karjero atodangos dažėsi įvairiomis šviesomis, į viršų kilo kryptinių šviestuvų pašvaistės, ryškėjo karjere sustatyta didžioji technika. 300 apšvietimo prietaisų sujungė daugiau nei 10 kilometrų jungiamųjų laidų. Visam apšvietimui pajungti panaudota 200 kW galios elektros, o pirotechnika išdėliota net 300 metrų plotyje.

Paslaptinga atmosfera kaito, kol į viršų pakilo tūkstančių fejerverkų šou. Tai buvo galingiausias iki šiol mūsų krašte įvykęs pirotechnikos šou.

Viena iš šventės rėmėjų – Lietuvos kultūros taryba, kuriai buvo pateiktas ir laimėtas projektas, apimantis skulptūrų kūrybą ir apšvietimo įrengimą.


Foto galerija: