PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sveikata2024 m. Liepos 25 d. 10:55

Nemuno upės prie Jurbarko vanduo atitinka reikalavimus

Jurbarkas

Jurbarko rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Jurbarko rajono savivaldybė


311243

Jurbarko rajono savivaldybė informuoja, kad 2024 m. liepos 22 d. Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos Kauno skyriaus darbuotojai pakartotinai paėmė vandens mėginių pavyzdžius iš Nemuno upės prie Jurbarko.

Gauti vandens mikrobiologinių tyrimų rezultatai parodė, kad Nemuno upės prie Jurbarko vandens kokybė atitinka higienos normos reikalavimus, keliamus maudyklų vandens kokybei, ir nekelia grėsmės žmonių sveikatai (žarninių enterokokų ir žarninių lazdelių (Escherichia coli) skaičius leidžiamų normų neviršijo). Pakartotinai atlikti vandens tyrimų rezultatai parodė, kad šios stebimos maudyklos vandens užterštumas buvo laikinas.

Būtent šios bakterijos ir parodo, ar vanduo yra užterštas, ar ne. Maudantis mikroorganizmais užterštame vandenyje galima susirgti odos, akių, ausų, viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis, o nurijus tokio vandens – gresia virškinamojo trakto ligos.

2024 m. liepos 31 d. Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos Kauno skyriaus darbuotojai paims vandens mėginių pavyzdžius iš Nemuno upės prie Jurbarko, Mituvos užtvankos (Dainių k., Jurbarkų sen., Jurbarko r.), Jurbarko karjero (Muitinės g., Jurbarkas) ir Greičių karjero (Greičių k., Jurbarkų sen., Jurbarko r.). Apie gautus tyrimų rezultatus informacija bus pateikta iki 2024 m. rugpjūčio 6 d.