Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
laura kursentaityteŠaltinis: Etaplius.lt
Nesu saldumynų mėgėja, būtent todėl pyragų dažnai nekepu, tačiau šį kartą šventinės nuotaikos įkvėpta kepiau nektarinų pyragą.
Taigi pristatau jums savo mažą, ambicingą pyragiuką, kuris gavosi tikrai labai skanus.
Reikės:
4 kiaušinių;
200 g cukraus;
0,5 kriaušės;
4 nektarinų;
100 g žemės riešutų;
150 g miltų;
385 g braškinio varškės kremo (galima gauti "Lidl" parduotuvėse) (tinka ir braškinis jogurtas);
20 ml pieno.
Gamyba:
Kiaušiniai išplakami su cukrumi, supilamas braškinis kremas ir pienas, viskas išmaišoma ir po truputį sudedami miltai. Gauta masė supilama į aliejumi išpurkštą apvalią skardą.
Nektarinai supjaustomi skiltelėmis ir klojami ant tešlos paliekant tarpus, kriaušė supjaustoma šiaudeliais ir dedame į skardą tarp nektarino griežinėlių. Žemės riešutus sukapojame ir barstome ant vaisių. Pyragą kepame iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių. Iškeptą pyragą aš pasirinkau puošti su karamele ir šilauogėmis.