Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
Gian Luca Demarco, Elena Karalienė ir Renata / TV3
AlfaŠaltinis: ALFA
Cepelinai ir kugelis – du neatsiejami lietuviškos virtuvės perlai, kurių istorija ir skonis žavi tiek vietinius, tiek svečius.
Laidos vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco pasakos, jog cepelinai atsirado XX a. pradžioje ir greitai tapo nacionaliniu pasididžiavimu. Tuo tarpu kugelis turi gilias šaknis lietuviško kaimo virtuvėje – šis patiekalas buvo ruošiamas ypatingomis progomis bei šeimos susibūrimams.
Šiandien šiuos tradicinius patiekalus galima rasti daugelyje Lietuvos restoranų ir kavinių. Nepaisant kylančių kainų, cepelinai ir kugelis išlieka mėgstamais patiekalais tiek tarp vietinių gyventojų, tiek ir tarp turistų.
O ar žinojote, kaip skaniausiai šiuos patiekalus pasigaminti namuose? Nustebins ne tik skonis, bet ir kaina.
Cepelinus šio sekmadienio laidoje gamins Mangirdas, o „Kūmutės virtuvės“ tinklaraščio autorė Renata – ypatingą pavasarinį kugelį. Anot laidos svečių, restoranuose už šiuos patiekalus neretai tenka sumokėti dviženkles sumas, tačiau namuose visa tai gali pasikeisti.
Cepelinų receptą ir gudrybes sužinosite laidoje, o neatsivalgomą kugelio receptą pateikiame jau dabar.
Dar labiau žiūrovai nustebs sužinoję, kad porcija šio kugelio jums kainuos mažiau nei 2 eurus.
Pavasarinis kugelis su kiaulių ausytėmis
Ingredientai:
2,5 kg bulvių;
200 ml pieno;
3 kiaušiniai;
1 a. š. druskos;
malti kmynai.
Gaminimo eiga
Pirmiausiai sutarkuokite bulves. Tuomet prikaistuvyje pakaitinkite pieną su kmynais ir supilkite ant tarkių. Gerai išmaišykite. Kiaulės ausytes sudėkite į masę ir supilkite į kepimo skardą. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1–1,5 valandos. Skanaus!
„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais 9 val. per TV3!