Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Naminiai zefyrai © Pixabay.com
Reporteris MonikaŠaltinis: Etaplius.lt
Jei mėgstate saldumynus, siūlome pasigaminti tokių zefyrus, kuriuos galėtumėte valgyti nė kiek nesibaimindami dėl savo figūros. 100 g tokių zefyrų – tik 80 kcal.
Reikės:
2 šaukštų želatinos,
0,5 pakelio vanilinio cukraus,
1 litro kefyro,
400 ml vandens,
150 ml grietinės,
1 stiklinės cukraus.
Gaminimo būdas
Į dubenėlį suberkite želatiną, įpilkite truputį vandens ir brinkinkite 30–40 minučių. Po to maišydami pakaitinkite ant silpnos ugnies, kol želatina ištirps. Kai tik skystis pradės virti, nukelkite nuo viryklės ir leiskite jam atvėsti iki kambario temperatūros.
Į atskirą dubenį supilkite kefyrą ir grietinę, įmaišykite cukrų ir vanilinį cukrų. Plakite 5–6 minutes. Galima plakti ir elektriniu plaktuvu, ir šluotele. Įmaišykite želatiną ir plakite dar 4–5 minutes.
Turite gauti tirštoką masę. Sudėkite ją į paruoštą formą ir palaikykite 4–6 valandas šaldytuve. Kai zefyro masė sustings, galėsite paimti aštrų peilį ir supjaustyti ją mažais gabaliukais.
Šiuos gabaliukus galima pamirkyti tirpytame šokolade. Bus dar skaniau, tačiau kalorijų padaugės.
alfalt-logo-skaidrus.png