PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Įvairenybės2024 m. Gegužės 25 d. 12:25

Neįtikėtina: 106 m. vyras – vyriausias parašiutininkas

Pasaulis

Stop kadras

Parengta pagal Unian.netŠaltinis: Etaplius.LT


302109

Gineso rekordų knyga pranešė apie neįtikėtiną pasiekimą, kurį pagerinti bus be galo sunku. Gegužę buvo oficialiai patvirtinta, kad 106 metų amerikietis pernai lapkritį pasiekė pasaulio rekordą ir tapo vyriausiu žmogumi, kada nors šokusiu parašiutu.

Remiantis rekordų knygos svetaine, Teksaso gyventojas Alfredas Blaschke’as gimė 1917 m. sausio 4 d. Šuolio metu jam buvo 106 metai ir 327 dienos.

Pažymima, kad šis rekordinis šuolis Alfredui jau antrasis – pirmą tokį rekordą vyras pasiekė 2020 m., kai jam buvo 103 metai. Tąsyk jis suplanavo reginį taip, kad sutaptų su jo dvynių anūkų koledžo baigimu. „Tai buvo mano svajonė. Niekada nemaniau, kad taip ilgai ištversiu“, – tuomet sakė Alfredas.

Tačiau šį rekordą po dvejų metų pavyko pagerinti švedei Ruthai Linney Ingegard Larsson. Šuolio metu jai buvo 103 metai ir 259 dienos.

Alfredas, tai sužinojęs, nusprendė nepasiduoti ir susigrąžinti seniausio parašiutininko titulą. Tad 2023 m. lapkričio 27 dienos rytą vyras vėl šoko su parašiutu kartu su instruktoriumi. Jie buvo pakelti į 2,7 km aukštį, iš kurio pradėjo laisvą kritimą. Alberto ir instruktoriaus parašiutas išsiskleidė 1,6 km aukštyje.

„Jei manote, kad kažko negalite, tiesiog nuvertinate save. Kiekvienas yra pajėgesnis, nei mano esantis. Tereikia apsispręsti ir pabandyti“, – po šuolio sakė Alfredas.