PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Mama kalba2020 m. Rugsėjo 10 d. 13:58

Laiko patikrinti receptai – nebesukite galvos dėl priešpiečių dėžutės

Lietuva

Reporteris IngaŠaltinis: Etaplius.lt


145336

Tiems, kas ruošia pietų dėžutes savo vaikams, tenka sunki užduotis supakuoti ir skanų, ir sveiką užkandį. Ne visada yra laiko ar noro gaminti sudėtingus maisto šedevrus, o ir mamos puikiai žino: vaikams skaniausia tai, kas paprasta.

Paršelis su antklode

Anglai taip vadina vieną gerai žinomą užkandį – tešloje keptą dešrelę.

Taip, pieniška dešrelė nėra pats sveikiausias pasirinkimas. Bet kartą per savaitę ar mėnesį vaiką galima palepinti ir tokiu užkandžiu. Pienišką dešrelę nesunku pakeisti kalakutienos kumpeliu ar plėšyta virta paukštiena.

Receptas nesudėtingas. Tereikia dešrelių ir sluoksniuotos šaldytos tešlos. Tešlą iškočioti, supjaustyti išilgai poros centimetrų juostelėmis. Imti dešrelę, ją apvynioti tešlos juostele. Taip paruošti tiek dešrelių, kiek norite kepti. Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių ir kepti paruoštus užkandukus apie 10 minučių.

Jei gaminsite su plėšyta vištiena, tešlą pjaustykite kvadratėliais. Į vidų dėkite vištieną ir perlenkite įstrižai, kad gautųsi trikampis. Kraštus užspauskite ir kepkite.

 

Turtingi kepti sumuštiniai

Kepti sumuštiniai taip pat vienas populiariausių variantų vaikų priešpiečių dėžutėse. Paprastą sumuštinį galima paruošti kūrybiškai.

Pavyzdžiui, įdarui naudokite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, kietąjį sūrį, nuo pietų likusią paukštienos mėsą, kumpelį, pomidorus. Tik tokį sumuštinį keptuvėje teks kaitinti šiek tiek ilgiau. Vaikai mielai suvalgo ir nepriekaištauja dėl svogūnų, kurių dažnas paprastai nevalgo.

 

Kesadilijos

Pilnagrūdės tortilijos gali labai pagelbėti ir tapti puikiu pagrindu kesadalijoms.

Įdarą kesadilijoms galima paruošti įvairiausią – tinka troškiniai su jautiena ar vištiena, pupelėmis. Išbandykite kesadilijas su jautiena.

Keptuvėje pakepinti 500 g jautienos, smulkintą svogūną ir morką. Užberkite pipirų, druskos, čiobrelio ir rūkytos paprikos miltelių pagal skonį. Užpilkite 20 ml konservuotų smulkintų pomidorų ir 100 ml jautienos sultinio. Troškinkite apie pusvalandį. Prieš pabaigą sudėkite skardinę konservuotų pupelių. Kelis šaukštus troškinio dėkite ant tortilijos, ją uždenkite kitu lakštu ir gautą sumuštinį iš abiejų pusių pakepinkite keptuvėje. Vėliau supjaustykite į kelias dalis. Skanus ir karštas, ir atvėsęs.