PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2023 m. Birželio 9 d. 12:23

Naujos laidos vedėjas – apie darbą su J. Smoriginu: „Filmavimo aikštelėje Jurijus mane juokais vadina anūkėliu“

Lietuva

Tomo Petrovskio nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Pranešimas žiniasklaidai


269730

Jau nuo šio šeštadienio ryto 30-metį mininčios žiūrimiausios televizijos TV3 žiūrovus ir vėl džiugins kelionių po Lietuvą projektas „Maisto kelias“. Projektas sugrįžta su nauja, intriguojančia koncepcija – po Lietuvą keliaus žinomi trijų skirtingų kartų atstovai, kurie bandys įrodyti, kad amžius ir gimimo metai yra tik skaičiai dokumentuose. Svarbiausia – nenumaldomas noras patirti ir pažinti!

Skirtingos kartos – skirtingi požiūriai

Naujojo sezono herojai – trijų skirtingų kartų atstovai. Tai – baleto šokėjas, choreografas Jurijus Smoriginas (67 m.), aktorius ir renginių vedėjas Darius Petkevičius (49 m.) ir profesionalus virtuvės šefas bei ekstremalaus sporto entuziastas Dominykas Kupčinskas (27 m.).

Drauge jie ne tik visą vasarą keliaus po Lietuvą, ieškos naujų skonių ir ners į spalvingus nuotykius, bet ir... kartu apsigyvens.

Tačiau visus herojus vienodai stipriai vienija meilė maistui, nuotykiams, naujovėms ir savo kraštui.

„Galbūt aš atrodau keistas jaunajai kartai, o man atrodo keisti tie, kurie gimė prieš 30 metų. Kartų skirtumai žiūrovams pasimatys net ir ragaujant kažkokius patiekalus, nes mano skonio receptoriai skiriasi nuo jaunosios kartos skonio suvokimo. Žiūrovams bus labai įdomu pamatyti, kas ir kaip vertins ragaujamą maistą, pramogas bei patirtis“, – pasakoja J. Smoriginas.

Laidos vedėjas D. Petkevičius antrina J. Smoriginui – skirtingi požiūriai įtrauks žiūrovus.

„Skirtingų kartų požiūriai į gyvenimą, maistą, tam tikrus įvykius ir poilsį yra labai teigiamas dalykas. Dažnai mes galvojame tik apie save, bet užmirštame apie vyresnius žmones arba mus, galbūt, kartais erzina jaunesni žmonės, kurie irgi turi tam tikrą savo savitą požiūrį į aplinkinius dalykus. Šiame projekte įdomiausias momentas bus tada, kai pasimatys mūsų, visų vedėjų, skirtingi požiūriai į patiriamus dalykus. Tokie skirtingi požiūrių susikirtimo taškai – garantuoti“, – apie laidos koncepciją pasakoja D. Petkevičius.

O štai jaunąją kartą atstovausiantis šefas Dominykas teigia, kad toks laidos konceptas duos labai daug naudos. Tiesa, ne tik žiūrovams, bet ir jam pačiam.

„Žinote, šis klausimas – kaip surasti bendrą kalbą skirtingų kartų žmonėms – kamuoja daugybę. Nesakau, kad į tokį filosofinį klausimą atsakysime kartą ir visiems laikams, tačiau tikrai parodysime, kokį smagų laiką gali kartu turėti visiškai skirtingo amžiaus, profesijų ir pomėgių žmonės. Nors juokais Jurijus mane filmavimo aikštelėje vadina anūkėliu, filmuodamiesi kartu turime labai gerą ir smagų laiką. Tikiuosi, kad mūsų nuotykiai ne tik įkvėps keliauti įvairaus amžiaus žmones, bet ir paskatins mano kartos atstovus keliauti drauge su tėvais ar seneliais“, – pasakoja virtuvės šefas.

Neatsitiktinai ir šį sezoną vedėjai pasitinka su itin skambiu šūkiu: „Vienas už visus ir visi už maistą!“

Pirmojoje kelionėje – ypatingi Vilniaus ir Trakų skoniai

Jau pirmojoje laidoje vedėjai pakvies žiūrovus pakeliauti po Lietuvos sostinę Vilnių ir Trakus.

Čia jie nepraleis progos apsilankyti ir paties D. Kupčinsko atidarytame naujame restorane „Protėviai“. Šio restorano vizitinė kortelė – ant atviros ugnies liepsnos gaminami Dominyko patiekalai. Protėvių gaminimo ant ugnies tradicijos čia susitinka su šiuolaikiškos virtuvės receptais.

„Mano restoranas – tai kokybiškas maistas, gera kompanija ir ant atviros ugnies pagamintas valgis, kuris suburia, kviečia dalintis, pajusti, patirti“, – pasakos Dominykas.

Įvertinę Dominyko restoraną, savo kelionę vedėjai tęs grilio festivalyje, kuris šiemet vyko jau penktąjį kartą. Tai – didžiausias tokio pobūdžio festivalis Baltijos šalyse ir vienintelis tokio formato, kuriame pramogos, žinios bei geras maistas apjungiamas į vieną kokybišką smagų renginį.

„Kolegos, pasirūpinau, kad kepsninė mus lydėtų viso mūsų projekto metu – kepsime, gaminsime ir skanausime įvairiausiuose Lietuvos kampeliuose. Juk mes – „Maisto kelio“ muškietininkai“, – po festivalio džiaugsis D. Petkevičius.

Iškart po to Jurijus, Darius ir Dominykas nuvyks į Trakuose esančią „Akmeninę rezidenciją“, kur visai neseniai duris atvėrė naujas restoranas.

Nors laisvalaikio ir verslo klubas, esantis slėnyje tarp trijų ežerų, yra žinomas jau daugelį metų, šį sezoną pasitinka labai atsinaujinęs – su nauju vadovu, profesionaliu šefu ir naujo rezidencijos restorano įkūrėju Dariumi Endriukaičiu priešakyje.

Daug metų svetur gyvenęs D. Endriukaitis – didžiulę patirtį turintis šefas, dirbęs su garsiausiais pasaulyje virtuvės korifėjais. Pavyzdžiui, tokias kaip Gordon Ramsay. O taip pat jis yra ruošęs maistą tokioms žvaigždėms kaip Madonna ar Guy Richie!

„Į Lietuvą sugrįžau dėl... meilės. Tačiau manau, kad viskas nutiko pačiu laiku. Atėjo pats metas sukurti kažką labai išskirtinio ir savo gimtojoje šalyje“, – laidoje savo istoriją pradės Darius.

Nesuvaidintos emocijos, kulinarinis paveldas, smagios pramogos, Lietuvos istorija bei kultūra, geriausi restoranai, naudingi patarimai ir daug kitos informacijos – tik laidoje „Maisto kelias“!