Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
Reporteris MonikaŠaltinis: Etaplius.lt
Namuose pasigaminkite tikro prancūziško sūrio!
Sudėtis:
Druska pagal skonį.
Gaminimo procesas:
Paruošiame puodą.
Jame sumaišome pieną ir varškę.
Būtina maišyti nesustojant.
Kai pienas užvirs, sumažiname ugnį ir verdame toliau, lėtai maišydami.
Pamatę, kad pienas nubėgo, apverčiame varškės masę į marle išklotą sietelį.
Kai išrūgos nubėgs, į tirštą dalį įdedame sodą, sviestą, kiaušinį ir uždedame ant silpnos ugnies.
Verdame apie 5 minutes, nuolat maišydami.
Išjungiame ugnį ir perdedami varškę į iš anksto paruoštą formą. Patartina užkloti ją marle, kad vėliau paruoštą sūrį būtų lengviau ištraukti.
Nakčiai dedame formą į šaldytuvą.
Ryte galite valgyti.
Skanaus!