Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Reporteris MonikaŠaltinis: Etaplius.lt
Šviežio riebaus pieno skonis – pagrindinis gerų ledų ypatumas. Šiais laikais esant tokiam didžiuliam pasirinkimui, atrasti tą geriausią beveik neįmanoma. Lieka tik viena išeitis – gaminti plombyrą namuose ir pasinerti į prisiminimus apie nerūpestingą vaikystę.
Ingredientai
Gaminimas
1. Likus pusvalandžiui iki gaminimo pradžios, šaldiklyje gerai atvėsinkite indą, kuriame planuojate plakti masę, ir plaktuvo plakiklį.
2. Į paruoštą indą įpilkite atšaldytos grietinėlės. Plakite dideliu greičiu 5–7 minutes.
3. Kai grietinėlė taps gana standi, plona čiurkšle supilkite kondensuotą pieną. Plakite nedideliu greičiu apie minutę.
4. Ant stačiakampės formos dugno padėkite vieną vaflių lakštą. Jeigu netelpa, perpjaukite jį ir priderinkite prie turimo indo. Šaukštu paskirstykite grietinėlės masę ir uždenkite ją antru lakštu. Įdėkite į šaldiklį 4–6 valandoms.
Patarimas: naudokite didžiausio riebumo grietinėlę, o jeigu vietoj įprasto kondensuoto pieno paimsite virtą, gausite krembriulė skonio ledų.