PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2024 m. Liepos 31 d. 19:34

Naminė pica su dešra ir pomidorais

Lietuva

Naminė pica su dešra ir pomidorais

Gražina VasiliauskienėŠaltinis: ALFA.LT


312209

Paprastas ir skanus naminės picos variantas. Minkšta mielinė tešla, pomidorų padažas ir įdaras iš turimų produktų: dešros, pomidorų bei sūrio – ideali vakarienė visai šeimai.

Paprastas ir skanus naminės picos variantas. Minkšta mielinė tešla, pomidorų padažas ir įdaras iš turimų produktų: dešros, pomidorų bei sūrio – ideali vakarienė visai šeimai.

Pagrindui reikės:

200 mililitrų šilto vandens,

1 šaukštelio cukraus,

0,5šaukštelio druskos,

5 gramų sausų mielių,

320 gramų miltų,

30 mililitrų alyvuogių aliejaus.

Įdarui:

100 gramų pomidorų padažo,

200 gramų dešros,

150 gramų pomidorų,

200 gramų kieto sūrio.

Gaminimo būdas

Dubenyje sumaišykite mieles ir cukrų. Įpilkite šilto vandens, išmaišykite ir palikite 10 minučių.

Įberkite druskos, įpilkite aliejaus. Suberkite miltus ir minkykite minkštą, nelimpančią tešlą. Palikite tešlą šiltoje vietoje 1 valandai, kad pakiltų.

Dešrą ir pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais, sūrį sutarkuokite stambia tarka.

Pakilusią tešlą padalinkite į 2 dalis. Stalą ar pergamento lakštą pabarstykite miltais.

Kiekvieną dalį ištampykite rankomis, tada iškočiokite ir suformuokite mažus kraštus.

Patarimas: tešlą geriau iškočioti tiesiai ant pergamento – taip ją bus lengviau perkelti į kepimo skardą.

Tešlos pagrindą patepkite pomidorų padažu, išdėliokite dešrą, pomidorus, pabarstykite tarkuotu sūriu.

Picą pašaukite į iki 250 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite 10–12 minučių.

Skanaus!