PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugpjūčio 31 d. 13:16

Muitininkai sulaikė dvi stambias rūkalų kontrabandos siuntas

Vilnius

Muitinės nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


316325

Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT) šeštadienį pranešė pradėjusi du ikiteisminius tyrimus dėl prieš kelias dienas Kenos geležinkelio poste sulaikytų cigarečių kontrabandos siuntų.

Apie 57 tūkst. eurų vertės rūkalai, panaudojus rentgeno kontrolės sistemą, muitinės ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų buvo aptikti paslėpti trijuose traukinio vagonuose, kuriais tranzitu per Lietuvą į Rusijos Kaliningrado sritį gabenta skalda.

Šią savaitę, trečiadienį, Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai detaliai patikrino iš Baltarusijos dar pirmadienį įvažiavusio traukinio krovininius vagonus. Tikrinimo metu dviejuose vagonuose, kuriais tranzitu per Lietuvą į Rusijos Kaliningrado sritį gabenta granito skalda, rasta cigarečių kontrabanda.

Kaip pastaruoju metu įprasta, rūkalai buvo supakuoti į didžiulį siaurą lagaminą primenančius paketus, apvynioti polietileno sluoksniu, išdėlioti prie metalinių vagonų sienelių ir užversti skalda.

Paketai dar buvo apraišioti virvėmis, o iš jų suformuotos rankenos, kad paketus būtų galima lengviau ir greičiau ištraukti iš po smėlio. Abiejuose vagonuose iš viso rasta beveik 9 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Fest“.

Kita kontrabandos siunta buvo aptikta dar tą pačią dieną – muitininkams patikrinus kitą iš Baltarusijos įvažiavusio traukinio sąstatą, irgi vežusį granito skaldą. Viename iš traukinio vagonų irgi aptiktos analogiškai supakuotos ir paslėptos cigaretės – daugiau nei 4 tūkst. pakelių rūkalų „NZ Gold“.

Pradėtiems dviems ikiteisminiams tyrimams dėl kontrabandos vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai šiemet jau pradėjo 19 ikiteisminių tyrimų dėl kontrabandos gabenimo geležinkelio transportu.

Jų metu buvo sulaikyta daugiau nei 177 tūkst. pakelių nelegalių baltarusiškų rūkalų, kurių vertė su mokesčiais siekia 769 tūkst. eurų.

Muitinės nuotr.