Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Reporteris SkaistėŠaltinis: Etaplius.lt
Sekmadienį TV3 kulinarinės laidos „La Maistas“ šefai pademonstruos, kiek įdomių ir gardžių patiekalų galima pasigaminti iš moliūgo – nuo sočių su mėsa iki šokoladinio deserto. Tad žiūrėkite, semkitės idėjų ir gaminkite patys!
Šioje laidoje prie patyrusio grilio meistro Vyliaus Blauzdavičiaus ir istorinės virtuvės žinovo, profesionalais virtuvės šefo prisijungs Skirmantė Sirevičienė, tinklaraščio raudonavirtuve.lt šeimininkė.
Skirmantė kasdien gamina vyrui ir dviem sūnums, tad nesudėtingi, laiką taupantys patiekalai visai šeimai – jos stiprybė. Ji gamina iš įprastų, daugelio namų šaldytuvuose ir spintelėse randamų produktų. „Mano sritis namų, šeimos maistas, tokį, kokį gali pagaminti kiekviena moteris“, – sako Skirmantė.
Skirmantė „La Maistas“ laidoje gamins šokoladinį pyragą su moliūgu ir varškės bei grietinėlės pertepimu. Taip pat, ji laidos žiūrovams patarė moliūgą užsišaldyti žiemai. Reikia nulupti žievę, išimti sėklas, susipjaustyti kubeliais ir šaldyti porcijomis maišeliuose. „Tuomet, kai gaminsite, pavyzdžiui, į troškinį galima dėti iškart net neatšaldžius moliūgo“, – sakė laidos viešnia.
Tuo tarpu laidos šefas Tomas Rimydis gamins moliūgų ir kriaušių tartaletę su jautienos žandeliais ir druskoje keptų moliūgų padažu.
„Ką reiškia tartaletė?“, – klausė laidos vedėjas Vitalijus Cololo.
„Tartaletė į mūsų virtuvę atkeliavo iš Milano. Galima sakyti, kad tai yra torto atitikmuo. Tartaletės gali būt saldžios – desertinės ir nesaldžios. Aš gaminsiu nesaldžią ir prie jos patieksiu jaučio žandus“, – kalbėjo T. Rimydis.
Pasak Tomo, moliūgas visai neseniai papildė lietuvių valgomų daržovių sąrašą. Jis buvo pradėtas naudoti mūsų virtuvėje tik tarpukariu.
Kitas laidos šefas Vylius Blauzdavičius gamins vištienos kumpeliais, baklažanais, karamelizuotais svogūnais ir ožkos sūriu įdarytą moliūgą. Jis visą moliūgą su įdaru keps griliuje. Vylius sako, kad tokį moliūgą galima kepti orkaitėje, kepsninėje ar net tiesiai lauže.
Nemėgstantiems stipraus specifinio ožkos sūrio skonio, Vylius siūlo jį ištirpinti grietinėlėje ir pridėti mėgiamų prieskonių. Arba ožkos sūrį galima pakeisti bet kokiu kitu minkštu sūriu.
Moliūgas - puiki daržovė, turinti daug vitaminų, gerųjų riebalų, baltymų, mineralų, ji puikiai išsilaiko iki pat pavasario, taigi patiekalus su moliūgu galite gaminti visą rudenį ir žiemą. Ką skanaus iš jo pasigaminti, žiūrėkite laidoje „La maistas“ – sekmadienį 9 val. per TV3!