PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Rugsėjo 19 d. 14:07

Miniatiūrų parke lenktyniavo daugiau nei 130 mažųjų ukmergiškių

Ukmergė

Dainiaus Vyto nuotr.

EtapliusŠaltinis: Ukmergės r. savivaldybė


319478

Įprasminant Europos judumo savaitės šūkį „Judėkime darniai kartu!“, šiandien 136 ukmergiškiai ikimokyklinukai ir priešmokyklinukai su paspirtukais ir dviračiais minė ratus miniatiūrų parke „Mini Lietuva“.

Į Ukmergės rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybės) administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus ir Ukmergės sporto centro organizuotas smagias lenktynes suvažiavo vaikai iš vaikų lopšelių-darželių „Žiogelis“, „Buratinas“, „Eglutė“, „Saulutė“, “Vaikystė“ ir „Nykštukas“, Deltuvos ir Užupio pagrindinių mokyklų bei Pašilės progimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus „Šilelis“. Darželinukai atsivežė piešinius, skirtus darniam ir sveikam judėjimui.

Visus susirinkusiuosius pasveikino Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas. Į renginį atvykę rajono policijos pareigūnai kartu su šauniuoju policijos bičiuliu Amsiu papasakojo mažiesiems apie tai, kaip reikia saugiai važinėti.

Džiugu, kad šiame renginyje pasiektas rekordas – sudėjus visų vaikų nuvažiuotą atstumą parke, gavosi net 10 kilometrų! Visi dalyviai apdovanoti medaliais, kuriuos renginio organizatoriai įsigijo iš Savivaldybės Aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos.