PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualu2018 m. Spalio 9 d. 10:15

Milita Daikerytė dienos neįsivaizduoja be pusryčių

Vilnius

Meniu.lt Meniu.ltŠaltinis: Etaplius.lt


55184

Vos 21-erių Milita Daikerytė ne tik sėkmingai vysto savo verslą grožio srityje, bet taip pat ir aktyviai gyvena. Socialiniuose tinkluose įvairiomis asmeninio gyvenimo akimirkomis Milita dalijasi su 127 tūkst. gerbėjų. Ir nors jaunos merginos gyvenimo ritmas yra labai įtemptas, o darbus ankstyvais rytais keičia ilgos, bemiegės naktys, ji vis tiek nepamiršta ir sveikos mitybos.

„Skiriu savo mitybai dėmesio tiek, kiek įmanoma, norint išlaikyti sveikesnį gyvenimo būdą. Aš labai stipriai pajuntu savijautos skirtumą, kai valgau kieno nors kito gamintą maistą, ir kai - savo ruoštą. Be to – man labai patinka gaminti“, - šypteli mergina.

Mėgsta gaminti

Ir nors įtemptoje dienotvarkėje kartais būna sunku atrasti laisvą minutę, vos tik jai pasitaikius, Milita sukiojasi tarp puodų. Kaip ji pati sako – gaminti mėgsta, tačiau nesudėtingus ir lengvai paruošiamus patiekalus.

„Mano pačios gaminti patiekalai nėra labai sudėtingi, kadangi gaminu sau vienai. Norisi, kad tai būtų patiekalai, kurių gamyba netrunka ilgai. Tai tikrai nėra didelės porcijos, kurias teks dalintis su šeima. Įjungiu vaizduotę ir išnaudoju tai, ką turiu šaldytuve“, - sako M. Daikerytė.

O Militos šaldytuve ingredientų, kaip ji tvirtina, tikrai daug nėra. „Labai mėgstu avokadą, ananasą, lašišą, špinatus, o riešutų sviestą tiesiog dievinu. Jį perku kilogramais, o tą kibirėlį labai greitai pabaigiu, nes naudoju su viskuo ir šaukštais valgau“, - nusijuokia ji.

Lepinasi tik kelionių metu

M. Daikerytės kasdienybė nuotraukose atrodo tobula – nesibaigiančios kelionės, įvairūs potyriai ir spalvingas gyvenimas, tačiau ji sako, kad atsipalaiduoti sau leidžia tik kelionių metu.

„Pati savęs stengiu neriboti, nes keliauju tikrai nemažai. Kelionių metu leidžiu sau pasilepinti, paragauti visko, lankytis restoranuose... O gamindama maistą namuose, kompensuoju keliones. Renkuosi iš labai riboto kiekio produktų“, - teigia Milita.

Atskleidė mėgstamą receptą

Jūros gėrybes ir žuvį mėgstanti mergina taip pat dalijasi ir mėgstamu receptu– salotomis su lašiša.

„Naudoju įvairias salotas, įdedu lęšių, virtų morkų ir brokolių, lašišos, o viską pagardinu įvairiomis sėklomis, uogomis ir riešutais. Kadangi vengiu mėsos, noriu savo maistą pagardinti naudingomis ir maistingomis sėklomis, kurias kiti labai dažnai pamiršta. Galima naudoti moliūgų sėklas, goji uogas, saulėgrąžas, įvairius riešutus“, - receptu dalijasi M. Daikerytė.

Nepriekaištingą figūrą demonstruojanti Milita vis dažniau atsisako ne tik mėsos. Besigamindama maistą ji vengia miltinių produktų, laktozės. „Stengiuosi valgyti žuvį, salotas, jūros gėrybes, avinžirnius, lęšius“, - teigia ji.

Geriau saldžiau nei sūriai

M. Daikerytė taip pat prasitaria, jog yra tikra saldumynų maniakė. „Niekuomet jų neatsisakysiu“, - sako ji, pasakodama, kad desertas jai – šventas reikalas.

Tad nekeista ir tai, jog pusryčiams Milita renkasi saldžius patiekalus. „Mane iš lovos išversti gali ta mintis, kad reikia pusryčiauti. Mano pusryčiai turi būti saldūs, jei bandau suvalgyti kažką nesaldaus, vis tiek turiu užbaigti saldžiai. Glotnučiai, košė su riešutų sviestu, medumi, datulėmis, bananu... Man tai labai skanu“, - šypteli Milita.

Rekomendacijos

Milita rekomenduoja savo mėgstamiausias vietas: jūros gėrybės – Šturmų švyturys, Miyako, sveiki pusryčiai – Daily Poison, klasika – Stebuklai.