PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 3 d. 15:54

Miesto šventėje sulaukta užsienio šalių delegacijų ir susigiminiavusio Ukrainos Červonogrado miesto meno kolektyvų

Marijampolė

Marijampolės savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Marijampolės savivaldybė


303362

Marijampolės miesto šventėje „Cukrinis festivalis 2024“ šiemet vėl sulaukta svečių iš užsienio šalių. Pasveikinti Marijampolės vardo susigražinimo 35-mečio proga atvyko Marijampolės garbės pilietis Agnar Hoyseter (Norvegija), atstovai iš miestų partnerių : delegacijos iš Suvalkų miesto ir Suvalkų valsčiaus (Lenkija), Červonogrado savivaldybės (Ukraina), Bergisch Gladbacho miesto (Vokietija), Valkos savivaldybės (Latvija), Valgos savivaldybės (Estija), Lesja (Leša) savivaldybės (Norvegija).

Savivaldybės kvietimu šventėje dalyvavo ir ukrainietišką kultūrą pristatančius pasirodymus marijampoliečiams dovanojo susigiminiavusio Červonogrado miesto liaudies namų kolektyvai: liaudies muzikos vokalinė studijos ,,Červona ruta" ir liaudies šokių ansamblio ,,Molodost" atlikėjai.

Į šventę atvykusius svečius šventiniame priėmime pasveikino Savivaldybės meras Povilas Isoda, kuris padėkojo delegacijų atstovams už plėtojamus bendradarbiavimo ryšius. Meras pasidžiaugė ir šiais metais minimais bendradarbiavimo jubiliejais – su Bergiš Gladbacho miestu skaičiuojame jau 35 draugystės metus, o su Suvalkų valsčiumi šiemet mini bendradarbiavimo 30-mečio sukaktį – ir atstovams įteikė specialias atminimo dovanas.

Susitikime su užsienio delegacijų atstovais taip pat dalyvavo Savivaldybės vicemerai Agnė Pavelčikienė ir Artūras Visockis, Tarybos narai.

Susitikimo metu atvykusios delegacijos kalbėjosi apie naujas bendradarbiavimo galimybes, linkėjo tęsti pradėtus darbus ir pasikeitė simbolinėmis dovanomis.Svečius nuotaikingais kūriniais pasveikino Marijampolės kultūros centro Baraginės jaunimo kapelai „Svaja“.

Susigiminiavusių miestų atstovai tradiciškai aplankė paaugusius savo pasodinus medelius Poezijos parke susigiminiavusių miestų ąžuolų alėjoje. Ekskursijos metu susipažino su Marijampole, pasigrožėjo ,,Malonny" paveikslais, apsilankė Marijampolės krašto ir Prezidento Kazio Griniaus muziejuje, gerėjosi žydinčiais miesto parkais ir atsinaujinusiomis viešosiomis erdvėmis.

„Cukrinis festivalis 2024“ šiemet svečius vėl nustebino gausia renginių programa: svečiai aplankė ekspozicijas, dalyvavo koncertuose ir džiaugėsi galimybe susitikti ir pabendrauti. Šventėje dalyvavę susigiminiavusių miestų atstovai džiaugėsi kasmet vis gražėjančiu miestu, įdomia miesto šventės programa, kurioje aktyviai dalyvauja visa bendruomenė, parodanti, kad yra mylinti savo miestą, kurianti ir gebanti įdomiai bei išradingai švęsti.


Foto galerija: