PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 17 d. 15:18

Miestą-partnerį Ukrainoje pasiekė generatorių siunta iš Šiaulių

Šiauliai

Vitalis LebedisŠaltinis: Šiaulių miesto savivaldybė


319062

Šiaulių miesto savivaldybės taryba paskyrė 100 tūkstančių eurų sumą, už kurią buvo nupirkti ir į draugaujantį miestą Ukrainoje išsiųsti elektros generatoriai. Svarbus krovinys jau pasiekė Chmelnyckį, jo miesto vadovai Šiauliams siunčia padėką.

Rugsėjo pirmosiomis dienomis vykusiame Šiaulių miesto savivaldybės tarybos posėdyje politikai nusprendė skirti 100 tūkst. eurų humanitarinei pagalbai Ukrainos Chmelnyckio miestui ir jo gyventojams. Nuo karo kenčiantiems ukrainiečiams Šiaulių miesto savivaldybės biudžeto lėšomis nupirkti elektros generatoriai.

„Dėl Rusijos agresijos Chmelnickio, kaip ir visos Ukrainos, energetikos sistema yra kritinėje situacijoje. Komunalinė infrastruktūra, ligoninės, mokyklos, ikimokyklinės įstaigos, kitos patalpos ir ištisi gyvenamieji rajonai lieka be elektros valandų valandas, o kartais ir dienas. Su kiekvienu

teroristiniu išpuoliu prieš Ukrainos energetikos infrastruktūrą, padėtis dar labiau pablogėja. Kai kurios komunalinės paslaugos gali veikti tik generatorių dėka. Dabar ieškome būdų, kaip užtikrinti nenutrūkstamą ugdymo procesą mokyklose ir darželiuose”, – savo laiške rašė Chmelnyckio savivaldybės vadovas Oleksandr Symchyshyn (Oleksandras Symčyšynas).

Reikalingos paramos įsigijimas ir nugabenimas buvo organizuojamas bendradarbiaujant su Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija. Šį pirmadienį labdaros siuntinys jau pasiekė Chmelnyckį, apie tai savo socialinio tinklo paskyroje paskelbė miesto vicemeras Mykola Vavryshchuk (Mykola Vavryščiukas).

„Broliško miesto pagalba Chmelnyckiui! Lietuvos Šiaulių miestas skyrė per 4 milijonus grivinų (100 tūkst. eurų), kad Chmelnyckio įstaigas padėti aprūpinti generatoriais. Visi jau pristatyti ir bus išdalinti švietimo, sporto ir kitoms įstaigoms. Tai toli gražu ne pirmoji lietuvių pagalba. Nuo pat pirmųjų pilno masto invazijos dienų jie rėmė mūsų miestą humanitarine pagalba. Dėkojame draugams už palaikymą!“ – rašė Chmelnyckio vicemeras.