Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Pexels.com nuotr.
Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.LT
Pasak mokslininkų, kai kurie produktai priverčia organizmą gaminti daugiau gleivių, sukelia nosies gleivinės paburkimą. Tai viena iš garsaus knarkimo priežasčių.
Jeigu nenorite knarkti, vakare venkite perdirbtų maisto produktų, pieno, kviečių ir tų produktų, kuriuose yra daug cukraus. Ypatingą dėmesį mokslininkai skiria sūriui, ledams ir jogurtui. Taip pat prieš miegą geriau nevalgyti įvairių saldumynų, negerti saldžių gėrimų. Perdirbtas cukrus gali sukelti nosies gleivinės paburkimą. Duona ir bet kokie kepiniai ne tik sukelia paburkimą, bet ir skatina molekulių, sukeliančių gleives, gamybą.
Be to, specialistai rekomenduoja nevalgyti mėsos prieš miegą. Didelis baltymų ir riebalų kiekis sukelia gleivių susidarymą.
Prieš miegą galite valgyti daržoves, vaisius ir riešutus. Mitybos ekspertai pažymi, kad šie produktai nepanaikins knarkimo, tačiau gali padėti jį sumažinti.