PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 16 d. 14:24

Mažeikiuose – keturių užsienio šalių delegacijos

Mažeikiai

Mažeikių rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Mažeikių rajono savivaldybė


314267

Šiandien, rugpjūčio 16 d., Mažeikių rajono savivaldybėje lankėsi svečiai – keturių šalių miestų-partnerių atstovai, atvykę į Aviacijos šventę. Susitikime su Savivaldybės ir Savivaldybės administracijos vadovais oficialių delegacijų atstovai, prakalbę net lietuviškai, dėkojo už kvietimą atvykti į Mažeikius, šiltą priėmimą ir galimybę labiau pažinti rajoną, jo žmones, puoselėjamas tradicijas.

Atvykusiuosius iš Plocko (Lenkija), Saldaus (Latvija), Haviržovo (Čekija), Sumu (Ukraina) sveikino Savivaldybės merė Rūta Matulaitienė ir džiaugėsi jau ne vieną dešimtmetį besitęsiančiu bendradarbiavimu. Svečiams pristatytas rajonas, įgyvendinami bei jau įgyvendinti projektai, kalbėta apie miestų-partnerių bendradarbiavimo plėtrą, galimybes keistis patirtimi ir gerosiomis praktikomis, kartu siekti bendrų tikslų.

Svečius taip pat pasitiko Savivaldybės vicemerai Kristina Juškevičienė, Živilė Undraitienė, Eimantas Salatka, Savivaldybės mero patarėja Viktorija Pagojė, Savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Kekytė, Direktoriaus pavaduotojas Arvydas Pocius.

Po oficialaus susitikimo delegacijoms organizuota edukacinė-pažintinė programa, ekskursijos. Svečiai dalyvaus Aviacijos šventės ir jos išvakarėse organizuojamuose renginiuose.