PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Liepos 25 d. 14:23

Mažeikių aviacijos šventėje – ypatingi pasirodymai

Mažeikiai

Etaplius.ltŠaltinis: Mažeikių rajono savivaldybės inf.


311299

Rugpjūčio 16–17 d., penktadienį ir šeštadienį, Mažeikiuose vyks išskirtiniai sporto renginiai: Mažeikių aviacijos šventė, Lietuvos galiūnų čempionato II etapas, Gladiatorių kovos. Juose laukiama dalyvių ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio. Mažeikių muziejus kvies į parodos, skirtos besidomintiems aviacija, pristatymą.

Rugpjūčio 17 d., šeštadienį, – Mažeikių aviacijos šventė Mažeikių J. Kumpikevičiaus vardo aerodrome (Viešetės g. 12, Šerkšnėnų k., Mažeikių r.). Žiūrovai matys aukštojo pilotažo grupės „ANBO“ pasirodymą, Jurgio Kairio akrobatinius skrydžius, lėktuvų ir sklandytuvų, orlaivių pasirodymus, sraigtasparnių ir malūnsparnių, parasparnių, aviamodeliuotojų parodomąsias programas. Vyks karinės technikos ir ginkluotės paroda, senovinių transporto priemonių paradas ir kt. Šventę vainikuos grupės „Patruliai“ pasirodymas.

Į šventę ir iš šventės žiūrovus nemokamai veš autobusai (grafikas bus paskelbtas atskirai).

Aviacijos šventės išvakarėse, rugpjūčio 16 d., penktadienį, šurmulys kils Senamiesčio parke ir šalia jo:

15.00 val. Mažeikių muziejuje bus pristatoma paroda „Mažeikių krašto skrajūnai. Skristi“, skirta visiems besidomintiems aviacija, parašiutizmu ir Mažeikių krašto sporto istorija.

17.00 val. Senamiesčio parke, SWM koliziejuje, susikaus stipriausi gatvės gimnastai iš visos Lietuvos. Atletai sieks laimėti geriausio gatvės gimnasto titulą.

17.00 val. šalia parko, V. Burbos g., Lietuvos galiūnų čempionato II etape susirungs galiūnai.