PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gyvūnų globa2024 m. Liepos 22 d. 20:26

Marijampolės Vytauto parke įvyko paramos akcija beglobiams gyvūnams

Marijampolė

Airono Sikorskio nuotr.

Vida VaškevičienėŠaltinis: mmm.lt


310753

Antrus metus Marijampolėje vyksta graži akcija, skirta beglobiams gyvūnams. Sakoma, jog gyvūnai – geriausi žmogaus draugai, kantriai laukiantys savo šeimininko, išsklaidantys jam nerimą arba nuoširdžiai liūdintys kartu. Deja, ne visi gyvūnai turi savo draugą, kai kurie gyvena gyvūnų prieglaudose. Petro Kriaučiūno viešoji biblioteka kartu su Marijampolės gyvūnų mylėtojų asociacija antrus metus surengė paramos akciją Marijampolės beglobiams.

Šeštadienį nuo pat ryto Vytauto parke šurmuliavo augintiniai. Čia vyko paramos akcija beglobiams gyvūnams. Šunys, katės ir kiti naminiai gyvūnai buvo fotografuojami, jaunosios dailininkės piešė augintinių portretus. Išsirinkta nuotrauka ir portretas augintinių savininkams buvo dovanojami, o mainais gyventojai beglobiams gyvūnams skyrė pinigų, maisto ir higienos priemonių. Šią iniciatyvą organizavo Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos Multicentras, projekto „Meno kryptis“ savanoriai ir Marijampolės gyvūnų mylėtojų asociacija.

„Akcijos tikslai surengti paramą Marijampolės beglobiams, gyventojams priminti, kad gyvūnai turi mums rūpėti. Ir tai yra visų mūsų reikalas“, – teigė akcijos organizatorė Augustina Miknevičiūtė.

Organizatorė džiaugėsi, kad antrus metus organizuojama paramos akcija beglobiams gyvūnams sulaukė marijampoliečių dėmesio.

„Ir Marijampolėje ir kituose miestuose be globos likusių gyvūnų yra labai daug ir galėtų būti mažiau. Todėl surinkta parama leis beglobiams nupirkti maisto ir kitų jiems būtinų dalykų. Visa surinkta parama bus paskirstyta Marijampolės beglobiams. Parama nukeliaus ten, kur jos labiausiai reikia: gyvūnų gydymui, maistui ir panašiai“, – paramos reikšmę akcentavo akcijos organizatorė Augustina Miknevičiūtė.

Šeštadienį buvo nufotografuota ir nupiešta per 40 gyvūnų. Beglobių gyvūnų reikmėms paaukota apie 500 eurų, gerokai daugiau nei pernykštės akcijos metu. Beglobiams gyvūnams buvo sutrinkta daugiau nei 60 kilogramų kačių bei šunų maisto. O kur dar įvairūs skanukai, drabužėliai, pavadėliai ir kitos gėrybės.

Akcija beglobiams gyvūnams Marijampolėje. Airono Sikorskio nuotr.

Akcija beglobiams gyvūnams Marijampolėje. Airono Sikorskio nuotr.