PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Liepos 22 d. 20:12

Marijampolės Rygiškių Jono gimnazijoje abiturientams įteikti brandos atestatai

Marijampolė

Asmeninis archyvas

Greta PaulevičiūtėŠaltinis: mmm.lt


310750

Marijampolės Rygiškių Jono gimnazijoje įvyko šventė, liudijanti dvylika sunkių, bet nuostabių ir neužmirštamų mokyklos metų pabaigą - brandos atestatų įteikimai. 192 gimnazijos abiturientai buvo palydėti į naują gyvenimo etapą, atveriantį daug naujų galimybių, patirčių, draugysčių ir kitų pačių nuostabiausių gyvenimo akimirkų.

Šventė iškilmingai prasidėjo nuo Tautiškos giesmės giedojimo, vėliau abiturientus sveikino ir palinkėjimais dalinosi Savivaldybės administracijos direktorius Karolis Podolskis:

„Norisi palinkėti didžiausios sėkmės jūsų svajonių siekime, jūsų tikslų siekime. Kaip bebūtų, kur suklupsit, kad atsikeltumėt, kad visada žinotumėt, jog turit pagrindą – savo artimuosius, savo mokyklą ir savo miestą. Taip pat, kad įgyvendintumėt tas savo svajones, kurias norit, bei pasiektumėt savo tikslų.“

Gimnazijos direktorius Vilhelmas Petkevičius džiaugiasi, kad ši laida pasižymi ne tik gausiu abiturientų skaičiumu, tačiau išsiskiria ir savo puikiais pasiekimais. Juos, kaip gražiausią dovaną nuo savęs, abiturientai palieka gimnazijai.

„Iš viso šios laidos abiturientai palieka gimnazijai 40 šimtukų – tai yra daug. Praktiškai vos ne kiekvieno egzamino yra po vieną arba keletą šimtukų. Jau nekalbu apie lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą – 15 šimtukų, anglų kalba – 7, matematika – 6, biologija ir chemija po 4 šimtukus, istorija ir informacinės technologijos po vieną šimtuką. Na, o fizika, deja, liko be šimtukų“, – sako direktorius.

Tarp geriausiai išlaikiusių brandos egzaminus – Šarūnas Sinkevičius. Abiturientas iš šešių laikytų egzaminų net penkiuose surinko maksimalų balų skaičių.

„Pavyko gauti penkis šimtukus iš šešių. Su fizika šiek tiek nepasisekė, tačiau vistiek, manau, kad geri rezultatai“, – sako Š. Sinkevičius.

Nors siekiant tokių rezultatų reikėjo nemažai pasistengti, abiturientas džiaugiasi puikiais rezultatais ir neabejoja, kad visos pastangos buvo vertos.

„Tai reikalavo labai daug darbo, reikėjo atsisakyti laisvalaikio. Kol kiti leido laiką su draugais, teko šiek tiek paskaityti knygų, pasidomėti. Tikrai daug reikalavo ir emocijų prieš pat egzaminus, labai sunku buvo, tačiau verta“, – džiaugiasi šimtukininkas.

Abiturientų akyse taip pat matėsi ir liūdesys, kadangi ši šventė – tai jų atsisveikinimo su mokykla diena. Tačiau kartu tai ir nauja pradžia, kupina jaudulio ir naujų galimybių.

„Gerai pavyko parašyti egzaminus, daug smagių prisiminų, keturi metai gimnazijoje tikrai labai smagūs. Manau, susiradau daug draugų, kurie tikrai padės ateityje. Truputį gal ir liūdna, tačiau aš žiūriu į ateitį. Smagu užbaigti šitą etapą ir judėti į priekį“, – sako abiturientas.

Šiais metais Rygiškų Jono gimnazija išleido jau 157 abiturientų laidą.

Iš viso Marijampolės savivaldybės mokyklos, išskyrus Profesinio rengimo centrą, šiemet išleido 417 abiturientų.

Po mokyklos baigimo atsiveria vartai į platų pasaulį, pilną iššūkių, naujų pradžių ir galimybių. Jaunuoliai pradeda žengti gyvenimo keliu, ieškoti savęs, todėl gimnazijos direktorius palinkėjo jaunuoliams atrasti gyvenimo kelią, kuris geriausiai tiktų būtent jiems.

„Noriu palinkėti, kad kiekvienas abiturientas surastų savo ateities kelią, nes šiandien užverdami gimnazijos duris, jie atveria kitas duris – į mūsų tėvynę Lietuvą, į universitetus, kolegijas. Linkiu, kad pasirinktų pačią geriausią, jiems tinkančią studijų programą, kad būtų tam tikri savo studentų grupėje lyderiai ir, aišku, kad dirbtų mūsų Lietuvos gerovei“, – linkėjo direktorius.