PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Rugpjūčio 5 d. 10:50

Marijampolės Marių parkas tampa poilsio oaze

Marijampolė

Marių parkas / Marijampolės savivaldybės administracijos nuotr.

Daiva BalčiūnėŠaltinis: Marijampolės savivaldybės administracija


312729

Marijampolės Marių parko salos atnaujinimas dar neužbaigtas, tačiau jau dabar akivaizdu: tai bus be galo populiari ir gausiai lankoma vieta.

Akį traukia jaukios grilio zonos, kuriose aplink laužavietę pastatyti lenkti suoleliai – jas tikrai pamėgs šeimos ar draugų kompanijos. Ypač dailiai atrodo plūduriuojanti apvali sala vandenyje: ant jos terasos atsiras suoleliai ir apšvietimas. Svarbu įsidėmėti, kad nuo šios salos šokinėti į vandenį tikrai negalima, nes po vandeniu slypi salą laikantys lynai. Pailsėti vilioja puikus smėlio paplūdimys, kuriame įrengti ir stacionarūs gultai, visai šalia – persirengimo kabinos.

„Šioje vietoje įgyvendintos išties gražios idėjos, kurios sukuria jaukumą ir paverčia Marių parko salą į tikrą poilsio oazę. Netgi dabar, kai vis dar vyksta darbai, ši vieta pilna žmonių, įsivaizduoju, kokia ji bus populiari, kai darbai bus baigti, kai sužaliuos naujai pasėta žolė, o aplinką papuoš nauji želdynai ir gėlės. Atrodo, kad čia yra viskas, ko reikia: ir poilsio zonos – mėgstantiems pailsėti, ir paplūdimio tinklinis – tiems, kam norisi pajudėti, ir vaikų žaidimo aikštelė mažiesiems, ir aikštelės žvejams, ir suoleliai, ir apšvietimas, ir vaizdo stebėjimo kameros dėl visų saugumo. Yra ir švarus vanduo, ir sanitariniai mazgai, kurie įrengti išties įspūdingai atrodančiame veidrodiniame konteineryje. Kiek vėliau šioje vietoje dar bus įrengta paplūdimio futbolo aikštelė, atnaujinta automobilių stovėjimo aikštelė, o laikui bėgant matysime, kokių dar įrenginių prireiks“, – kalba Marijampolės savivaldybės administracijos direktorius Karolis Podolskis.

Šis Marių parko salos atnaujinimo projektas yra puikus pavyzdys, kaip gražiai bendradarbiauti gali verslas ir savivalda. Skaičiuojama, kad salos atnaujinimas kainuos 753 tūkst. eurų. 350 tūkst. eurų skyrė Marijampolės savivaldybė, o 403 tūkst. eurų Danijos „VKR Employee Foundation“. Šis fondas yra VKR grupės dalis, o šiai grupei priklauso Marijampolės LEZ veikianti įmonė UAB „Dovista“. Šis fondas kviečia teikti paraiškas tų šalių, kuriuose veikia jų įmonės, savivaldybes ir labiausiai patikusias idėjas finansuoja.