PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 16 d. 11:01

M. Skuodis: atnaujintos kelio atkarpos prie Rūdninkų poligono leis geriau judėti ne tik kariškiams, bet ir civiliams

Lietuva

Marius Skuodis. BNS/Fotobankas nuotr.

Dominykas DatkūnasŠaltinis: ELTA


318712

Susisiekimo ministras Marius Skuodis teigia, kad užbaigtos dvi 16 km atkarpos kelyje Pirčiupiai–Jašiūnai ne tik padės užtikrinti Lietuvos kariuomenės bei Rūdninkų poligone ketinamos dislokuoti Vokietijos brigados judėjimą, bet ir atlieps Šalčininkų rajono civilių gyventojų poreikius.

„Čia yra gražus pavyzdys kaip kariškiams reikalingi objektai gali būti pritaikyti ir civiliams, ir kaip suderinus abu prioritetus gali visi naudotis vienu metu“, – pirmadienį žurnalistams kalbėjo M. Skuodis.

Susisiekimo ministras taip pat pasidalino planais apie planuojamą traukinio jungtį nuo Jašiūnų bei kitais karinio mobilumo planais Šalčininkų regione.

„Mums reikia kelių alternatyvų, niekada negali būti priklausomas nuo vieno kelio, reikia alternatyvių jungčių. Nepamirškime dar vieno dalyko, traukinio, kad kariai ir visi, kurie dirbs poligone, galėtų lengvai ir greitai atvažiuoti iš Vilniaus į poligoną“, – tikino ministras.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis kartu su krašto apsaugos viceministru Reniumi Pleškiu pirmadienį atidarė dvi atnaujintas kelio atkarpas prie Rūdninkų karinio poligono.

Užbaigtos dvi 16 km atkarpos kelyje Pirčiupiai–Jašiūnai padės užtikrinti tinkamą bei patogų Lietuvos kariuomenės bei Rūdninkų poligone ketinamos dislokuoti Vokietijos brigados judėjimą, teigia Susisiekimo ministerija.

Iš viso šalia Rūdninkų karinio poligono yra suplanuota atnaujinti 34 km ilgio kelių atkarpas. Šiais metais į dvigubos paskirties kelių infrastruktūros atnaujinimą AB „Via Lietuva“ ketina investuoti beveik 140 mln. eurų bankų solidarumo mokesčio lėšų.