PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Birželio 18 d. 11:45

M. Navickienė dvejoja galimybe dalyvauti Seimo rinkimuose

Lietuva

Monika Navickienė. Žygimanto Gedvilos, ELTA nuotr.

Martyna PikelytėŠaltinis: ELTA


305284

Iš socialinės apsaugos ir darbo ministrės pareigų praėjusią savaitę atsistatydinusi Monika Navickienė dar neapsisprendė, ar dalyvaus rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

Kaip skelbta anksčiau, sekmadienį posėdžiavusi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos (TS-LKD) partijos taryba patvirtino savo kandidatų į Seimą vienmandatėse apygardose sąrašą. Nors M. Navickienės pavardės šiame sąraše nebuvo, konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis tikino, kad ji galėtų dalyvauti rinkimuose.

„Mano prašymu buvo išimta mano pavardė iš taryboje tvirtinamų vienmandačių kandidatų sąrašo, todėl, kad man reikia daugiau laiko pagalvoti apie savo sprendimą“, – antradienį žurnalistams Seime teigė M. Navickienė.

„Galbūt pasitarti su partine bendruomene, partijos kolegomis, apie tai, koks mano sprendimas galėtų būti. Kol kas nesu pasiruošusi atsakyti į šį klausimą“, – pridūrė ji.

Politikė tikina, jog sprendimui daugiau laiko reikia dėl susiklosčiusios situacijos su įmone „Foxpay“.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė nusprendė palikti postą tęsiantis skandalui dėl jos ir politikės sutuoktinio Mindaugo Navicko ryšių su įmone „Foxpay“, jos savininke Ieva Trinkūnaite ir verslininkės sugyventiniu, anksčiau už finansinius nusikaltimus kalėjusiu Vilhelmu Germanu.

Pati M. Navickienė tikina pirmadienį kelionę į Dubajų deklaravusi kaip dovaną ir sumokėjusi mokesčius nuo deklaruotos sumos.

Praėjusią savaitę prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė dekretą dėl M. Navickienės atleidimo. Pastaruoju metu politikė vadovavo tiek Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai (SADM), tiek laikinai ėjo švietimo ministrės pareigas.

Dekretu šalies vadovas pavedė finansų ministrei Gintarei Skaistei laikinai eiti socialinės apsaugos ir darbo ministro bei švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas, kol į šiuos postus bus paskirti nauji ministrai.