PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 19 d. 10:40

„Litgrid“ rekonstruos 330 kV elektros perdavimo liniją Lietuvos elektrinė–Jonava

Jonava

Elektra. Pexels.com nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


319400

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ planuoja rekonstruoti 330 kV elektros perdavimo liniją Lietuvos elektrinė–Jonava ir pradeda parengiamuosius teritorijų planavimo darbus.

Kaip nurodo „Litgrid“, rekonstrukcijos projekto metu linija, jungianti Elektrėnų kompleksą ir Jonavos transformatorių pastotę, bus demontuojama, statomos naujos atramos ir tiesiami nauji laidai.

Linijos atkarpa Kulvos ir Šveicarijos seniūnijose, tarp atramų nr. 166 ir nr. 204, bus perkeliama į naują teritoriją, taip sutrumpinant bendrą linijos ilgį 7 kilometrais. Kiti linijos ruožai bus rekonstruojami nekeičiant esamų apsaugos zonų ribų.

„Atlikę rekonstrukciją ne tik pagerinsime oro linijos būklę, bet ir padidinsime linijos pralaidumą, sukursime sąlygas prijungti daugiau atsinaujinančių energijos išteklių. Esame dėkingi Jonavos rajono savivaldybei už bendradarbiavimą ir lankstų požiūrį, kurio dėka rekonstruojant liniją ir ją sutrumpinant bus galima sutaupyti apie 7 mln. Eur“, – sako „Litgrid“ Strateginės infrastruktūros departamento vadovas Karolis Sabaliauskas

330 kV elektros perdavimo linijos Lietuvos elektrinė–Jonava ilgis po rekonstrukcijos sieks 62 kilometrus. Rekonstruojama linija kerta Elektrėnų, Kaišiadorių ir Jonavos rajonų savivaldybes.

Planuojama, kad linijos rekonstrukcija galėtų būti užbaigta 2030 metais.