PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 3 d. 07:13

Lietuvos karo akademijoje atidaromas Bepiločių orlaivių kompetencijos centras

Lietuva

Bepiločių orlaivių kompetencijų centro vadovė Laura Gudelevičiūtė, Lietuvos karo akademijos nuotr.

EtapliusŠaltinis: ELTA


316649

Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje antradienį duris atveria Bepiločių orlaivių kompetencijos centras. Jo atidarymo renginyje bus pristatyta dronų mokymo klasė.

Pasak Lietuvos kariuomenės, centras įkurtas siekiant parengti kuo daugiau gyventojų, kurie turėtų teisę valdyti bepiločius orlaivius.

Dronų valdymo mokymai vyks tiek stacionariuose kursuose Vilniuje, tiek išvažiuojamuosiuose kursuose kituose šalies miestuose.

Mokymai truks dvi dienas. Pirmąją jų dieną kurso klausytojai mokysis teorijos, o antrąją su bepiločių orlaivių sistemomis susipažins praktiškai.

Baigę kursus, gyventojai gaus licenciją, suteikiančią teisę vykdyti bepiločių orlaivių skrydžius penkerius metus, taip pat kurso baigimo pažymėjimą.

„Iki šių metų pabaigos suteiksime galimybę 480-iai civilių baigti šį kursą. Esame suplanavę, kuriose savivaldybėse vyks mokymai. Dažniausiai jie vyks savaitgaliais (dvi dienos vienam kursui) ir iki 2025 metų pradžios jau esame suplanavę, kur organizuosime kursą. Kalbant apie susidomėjimą, galiu paminėti, kad šiuo metu bepiločių orlaivių tema yra itin populiari. Tam įtakos turi ir sezoniškumas. Šiltu ir maloniu oru yra kur kas daugiau motyvacijos išeiti iš namų į gamtą nei atėjus rudeniui. Manome, kad dabar yra susidomėjimo pikas, kuris mažės artėjant vėsiems orams. O pavasariui atėjus, vėl turėsime aktyvesnį susidomėjimą, – svarstymais dalijosi Laura Gudelevičiūtė, Bepiločių orlaivių kompetencijų centro vadovė.

Transporto kompetencijų agentūros duomenimis, nuotolinių pilotų registre jau yra 4 200 registruotų nuotolinių pilotų, turinčių teisę vykdyti bepiločių orlaivių skrydžius.