PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Liepos 25 d. 08:11

Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo suaugusiųjų čempionate sužibėjo dvi baidarininkės iš Skuodo rajono

Skuodas

Liucija ir Anelė Mitkutės

Etaplius.ltŠaltinis: Skuodo rajono savivaldybės inf.


311182

Liepos 6 d. Trakuose vykusiame Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo suaugusiųjų čempionate sužibėjo dvi sportininkės, baidarininkės iš Skuodo rajono: Liucija ir Anelė Mitkutės.

Liucija Mitkutė pelnėte garbingą I vietą, plaukiant dviviete baidare 1000 m distancijoje, ir III vietą, irkluojant keturvietėje baidarėje taip pat 1000 m trasoje.

Jos sesuo Anelė Mitkutė pelnė III vietą, irkluojant keturvietėje baidarėje 1000 m distancijoje.

Šias sportininkes treniruoja ir puikių rezultatų padeda siekti Skuodo rajono savivaldybės kūno kultūros ir sporto centro baidarių ir kanojų irklavimo treneris Kazimieras Rimkūnas.

Už šiuos reikšmingus, Skuodo rajoną garsinančius, sportinius pasiekimus nuoširdžiai dėkojo Savivaldybės meras Stasys Gutautas, Savivaldybės vicemerė Inga Jablonskė ir Savivaldybės administracijos direktorė Levutė Staniuvienė.

Sportininkes atlydėjo jų mama Aušra Mitkuvienė ir Skuodo rajono savivaldybės kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus pavaduotojas Linas Mitkus.

Susitikimo metu Liucija Mitkutė užsiminė, kad abi su seserimi Anele nuo mažens labai mėgo vandenį, maudynes. Tad mamai Aušrai kilo mintis leisti mergaitėms pabandyti užsiimti baidarių irklavimo sportu. Ypač, kai šeimoje ir vyresnėliai sūnūs sėkmingai užsiėmė šiuo sportu ir taip pat pasiekė gerų rezultatų. Osvaldas Mitkus, turėjęs nemažai aukštų pasiekimų, mokėsi ir specializuotoje sporto mokykloje.

Aušra Mitkuvienė labai džiaugiasi, kad dukros tikrai entuziastingai sportuoja ir tokiu būdu plečia savo pasaulėžiūrą, daugiau patiria, pamato, auga ir kaip sportininkės, ir kaip asmenybės.

Be to, kad mergaitės daug laiko skiria sportui, mokslui, joms dar tenka pasidarbuoti ir šeimos ūkyje, tačiau viskam laiko randa ir puikiai derina šias veiklas.

Sportininkės nustebino, kad šiais metais prie treniruočių vandenyje sugrįžta jau vasario mėnesį.

Užsiminta, kad ir šį savaitgalį Liucija bei Anelė Mitkutės dalyvaus Šiauliuose vyksiančiame Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo moksleivių čempionate.

Baidarininkėms palinkėta ir toliau siekti aukštumų, nesenkančios motyvacijos, dar daug sėkmingų startų ir rezultatyvių finišų.