PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Gegužės 21 d. 14:05

Liepalotuose vyko tradicinė Sekminių šventė

Šakiai

Šakių rajono savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Šakių rajono savivaldybė


301881

Sekmadienį Liepalotuose buvo švenčiama tradicinė Sekminių šventė ir Liepalotų kaimo kapelos 30 metų veiklos jubiliejus. Šią šventę aplankė garbingi svečiai, tarp jų Šakių rajono meras Raimondas Januševičius, Savivaldybės tarybos narė Rima Rauktienė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Aštrauskas, Lukšių seniūnijos seniūnas Vytautas Andziulevičius, ir kiti garbūs svečiai, kurie išreiškė didžiulį džiaugsmą ir pasididžiavimą kapelos veikla, linkėdami jiems tolimesnės kūrybinės sėkmės ir energijos ateities projektuose.

Liepalotų kaimo kapela, kuri muzikine veikla užsiima jau 30-tus metus, sukvietė visus savo bičiulius, buvusius ir esamus kolegas, šeimų narius ir kitus kolektyvus į šventinį koncertą. Muzikinius kūrinius svečiams dovanojo ne tik sukaktuvininkai, tačiau ir Griškabūdžio kapela „Nova“, Kriūkų kapela „Panemunys“ ir svečiai iš kaimyninių Marijampolės ir Tauragės rajonų.

Garbingo jubiliejaus proga ir dovanos garbingos – gautas Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen sveikinimas 30-ties kūrybinės veiklos metų proga ir linkėjimas reikšmingų kūrybinių sumanymų, sveikatos ir visokeriopos sėkmes.

Savivaldybės meras kapelos vadovui Romui Skaizgiriui įteikė padėkos raštą ir padėkojo kiekvienam kapelos nariui už krašto kultūrinio paveldo puoselėjimą ir liaudiškos muzikos grožio skleidimą.

Jubiliatai pasidžiaugė, jog aktyviai ir turiningai leidžia laiką ir per metus kolektyvas turi apie dvidešimt pasirodymų įvairiuose renginiuose. Kapelai yra tekę groti ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Šiemet kapela planuoja rajoną atstovauti Bulgarijoje.

Linkime gero laiko užsiimant širdžiai miela veikla, tegul Jūsų muzika ir toliau skamba ir įkvepia ateities kartas!


Foto galerija: