Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
BNS.LTŠaltinis: Pranešimas spaudai
Itališko skonio suktinukai su gaiviomis salotomis
Mėsos suktinukai – tai patiekalas, kuris suteikia ne tik sotumo, bet ir jaukumo jausmą, o neretą sugrąžina ir į vaikystės prisiminimus. Siūlome išbandyti itališkais skoniais praturtintus kiaulienos suktinukus: šis receptas neabejotinai nustebins kiekvieną, kas jų paragaus.
Suktinukams reikės:
700 g kiaulienos nugarinės
8–10 riekelių vytinto „prosciutto“ kumpio
8–10 baziliko lapelių
8–10 saulėje džiovintų pomidorų
1 svogūno
2 česnako skiltelių
2 v. š. pomidorų pastos
100 ml vištienos sultinio
100 ml pomidorų padažo
Druskos ir pipirų pagal skonį
Petražolių papuošimui
Šviežių morkų salotų gamybai prireiks:
3–4 vidutinių morkų
2 v. š. skrudintų migdolų „Alesto“
2–3 a. š. alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų ir citrinos sulčių pagal skonį
Pirmiausia paruoškite mėsą. Kiaulienos nugarinę supjaustykite pailgais gabalėliais. Vėliau kiekvieną gabalėlį plonai išmuškite mėsos muštuku.
Ant kiekvieno gabalėlio dėkite po vytinto kumpio riekelę, šviežio baziliko lapelį ir perpus perpjautą saulėje džiovintą pomidorą.
Susukite mėsą su įdaru į ritinėlius ir sutvirtinkite virvele arba mediniais smeigtukais, kad neiširtų kepant.
Toliau pasiruoškite miltų mišinį su druska ir juodaisiais pipirais. Kiekvieną suktinuką apvoliokite šiame mišinyje.
Įkaitinkite gilesnę keptuvę su sviestu ir šiek tiek aliejaus. Apkepkite suktinukus, kol jie gražiai apskrus. Tuomet išimkite juos iš keptuvės.
Toje pačioje keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną ir česnaką. Kai jie taps auksinės spalvos, įmaišykite pomidorų pastą, įpilkite pomidorų padažą ir sultinį. Užvirinkite ir sumažinkite kaitrą.
Grąžinkite suktinukus į keptuvę ir troškinkite padaže, uždengę dangčiu, apie 10 minučių.
Kol mėsa troškinasi, paruoškite gaivias salotas. Nulupkite morkas ir sutarkuokite smulkia tarka. Dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, skrudintus migdolus ir alyvuogių aliejų. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir, jei norisi daugiau gaivumo, šlakeliu citrinos sulčių.
Paruoštus suktinukus dėkite į lėkštę, užpilkite padažu ir apibarstykite smulkintomis petražolėmis. Šalia patiekite gaivias morkų salotas. Skanaus!