PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugsėjo 14 d. 09:54

Lenkijos URM: galvojame nusiųsti Ukrainai naikintuvų MiG-29

Pasaulis

Radoslawas Sikorskis / Scanpix

EtapliusŠaltinis: BNS.LT


318527

Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis pareiškė, kad Varšuva svarsto galimybę į Ukrainą išsiųsti naikintuvų MiG-29.

„Jau perdavėme Ukrainai apie 400 kovinių tankų „PT-91 Twardy“. Man buvo pranešta, kad dalis jų šiuo metu naudojami mūšiuose Kursko srityje“, – penktadienį lankydamasis Kyjive sakė R. Sikorskis.

„Taip pat nusiuntėme 50 savaeigių patrankų-haubicų „Krab“, savaeigių haubicų „Thunder“ ir oro gynybos elementų“, – tęsė ministras.

„Taipogi galvojame siųsti Ukrainai daugiau įrangos, įskaitant naikintuvus MiG-29, kurie yra būtini Ukrainos oro erdvės apsaugai“, – pridūrė jis.

R. Sikorskis taip pat paminėjo, kad Lenkija padeda Ukrainai stiprinti jos energetinį saugumą, ypač artėjant žiemai, taip pat tais atvejais, kai Ukrainos poreikiai viršija Rusijos smarkiai nuniokoto jos energetikos sektoriaus pajėgumus.

„Lenkija stovi šalia didvyriškos Ukrainos, kovojančios su Rusija“, – sakė R. Sikorskis, pridurdamas, kad Varšuva mato kaimynėje būsimą suvienytos Europos narę.

Ministras paaiškino, kad Lenkija remia Ukrainą dėl istorinių, politinių ir moralinių priežasčių.

„Kiekvienas padorus žmogus turėtų stoti šalia aukos, kuri yra puolama. Ir neturėtų nei palaikyti, nei remti banditą, dalyvaujantį išpuolyje“, – reziumavo lenkų diplomatijos vadovas.