PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugpjūčio 26 d. 12:53

Lenkijos kariuomenė: masinių Rusijos smūgių Ukrainoje metu pakelti naikintuvai

Pasaulis

Lenkijos naikintuvas. TVN24 nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


315421

Lenkijos ginkluotųjų pajėgų operatyvinė vadovybė pirmadienį perspėjo gyventojus, kad pietrytinėje šalies dalyje aktyviai skraido lenkų ir kitų sąjungininkų naikintuvai, Rusijai surengus didžiulę ataką Ukrainoje.

Vadovybės pranešimą cituoja ukrainiečių portalas „The Kyiv Independent“.

Ukrainoje per naujausią dronų ir raketų ataką žuvo mažiausiai keturi žmonės, pranešta apie smūgius Odesoje, Vinycioje, Zaporižioje, Kremenčuke, Dnipre, Chmelnyckyje, Kropyvnyckyje ir Kryvyj Rihe, taip pat Lvivo, Rivnės ir Ivano Frankivsko srityse.

„Pradėtos visos būtinos procedūros, kad būtų užtikrintas Lenkijos oro erdvės saugumas, o Lenkijos ginkluotųjų pajėgų operacinė vadovybė nuolat stebi situaciją“, – rašė vadovybė socialiniame tinkle „X“.

„Nuo ankstyvo ryto iš (Rusijos) buvo intensyvus tolimojo nuotolio aviacijos aktyvumas, susijęs su smūgiais taikiniams, be kita ko, esantiems vakarinėje Ukrainos dalyje“, – sakoma pranešime.

Lenkijos kariuomenės operatyvinė vadovybė teigė, kad ankstesnį kartą toks didelis Rusijos atakų aktyvumas buvo užfiksuotas liepos 8 dieną, kai visoje Ukrainoje žuvo mažiausiai 42 žmonės ir daugiau kaip 200 buvo sužeisti.