Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
Socialinių tinklų nuotr.
Reporteris SantaŠaltinis: Etaplius.lt
Šiuo būdu žiemai išsaugoti pomidorai būna labai skanūs.
Svarbiausia, kad nereikia sterilizuoti stiklainių.
Šis receptas numatytas 3 litrų talpos stiklainiui.
Pomidorus nuplaukite. Švelniai subadykite dantų krapštuku, kad jų odelė nesutrūkinėtų. Sudėkite į stiklainį:
1 krapų skėtį,
reklama
2–3 gvazdikėlius,
2–3 kvapniuosius pipirus,
1 smulkiais žiedeliais supjaustytą aitriąją papriką,
1 lauro lapą,
ketvirtadalį saldžiosios paprikos,
pomidorus (kiek tilps į stiklainį).
Užpilkite verdančiu vandeniu. Leiskite ataušti.
Vandenį nupilkite. Prie pomidorų pridėkite supjaustytą česnako skiltelę, 1 šaukštą druskos, 1 stiklinę cukraus pudros, 2 šaukštus obuolių acto. Vėl užpilkite švariu verdančiu vandeniu ir sandariai užsukite dangtelius. Palaikykite kelias valandas, kol stiklainiai visiškai atauš ir galite nešti į rūsį ar podėlį.
Turėsite skanių saldokų pomidorų atsargų.
alfalt-logo-skaidrus.png