Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
Obuolių pyragas © Socialiniai tinklai
Reporteris RasaŠaltinis: Etaplius.lt
Šis paprastas obuolių pyrago receptas pravers tada, kai neturėsite laiko pagaminti ką nors gardaus.
Reikės:
130 g grietinės
150 g sviesto
1 šaukštelio kepimo miltelių
2 kiaušinių trynių
300–350 g miltų
2 šaukštų cukraus
1 šaukštelio cinamono
10 obuolių
Gaminimo būdas
Miltus suberkite į dubenį ir sumaišykite su kepimo milteliais. Rupia tarka sutarkuokite sviestą ir sutrinkite su miltais į gumulėlius.
Įmaišykite trynius ir grietinę. Suminkykite tešlą ir leiskite pastovėti 15–20 minučių.
Obuolius supjaustykite per pusę ir išimkite sėklines.
Tešlą padalykite į dvi dalis ir iškočiokite du 5–8 mm storio lakštus.
Skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo uždėkite vieną tešlos lakštą. Eilėmis išdėliokite obuolių puseles pjūviu į apačią. Pabarstykite cukrumi ir cinamonu.
Antruoju tešlos lakštu uždenkite obuolius. Kraštus užspauskite.
Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 25–35 minutes. Kai pyragas iškeps, pabarstykite jį cukraus pudra.
Skanaus!