Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Irma GudŠaltinis: Etaplius.lt
Perskaitėte gerai. Taip, tikrai per 30 minučių. Ir nepavykti negali. Kai pasidalinau socialiniuose tinkluose, manęs klausė, kokius lakštus naudoju. Paprastus, pigius, bet niekada nelieka kietų kraštų.
Ko jums reikės:
1 kg kiaulienos ir jautienos faršo
Skardinės trintų arba gabaliukais konservuotų pomidorų
Druskos, pipirų, mėsos prieskonių
„Uncle Ben's“ padažo (turiu naminio, bet tinka pirktinis. Jei jo nenorit, tada reikės 2 morkų, paprikos ir pomidorų padažo)
500 ml pieno
Šaukšto miltų
40 gramų sviesto
300 gramų sūrio
Lazanijos lakštų.
Pirmiausia į keptuvę dedu faršą ir vieną patį gerokai pakepinu. Tada beriu druską, pipirus, prieskonius ir konservuotus pomidorus. Kiek patroškinusi, pilu naminį „Uncle Ben's“ padažą. Jei dėsit ne jį, tarkuotas morkas ir papriką į faršą kepti sudėkit anksčiau.
Su tais padažais ir pomidorais gaunasi tikrai nemažai skysčio, bet to ir noriu. Uždengiu viską troškintis 5 minutėms, o per tą laiką darau bešamelį.
Į puoduką dedu sviestą ir miltus. Nuolat kaitinant maišau, kol gaunu tokią košytę be gumuliukų. Tada pilu pieną ir kelias minutes verdu maišydama. Galiausiai įdedu 50 gramų tarkuoto sūrio ir leidžiu ištirpti. Išjungiu kartu ir mėsą, ir padažą. Užtrukau 9 minutes.
Ištepu stiklini indą bešameliu, dedu pirmą sluoksnį lakštų. Ant jų centimetro storiu dengiu mėsos masę, pašlakstau skysčiu nuo mėsos. Vėl dedu lakštą, tepu bešameliu, dedu mėsą. Taip sluoksniuojam kiek norisi. Man pagal skardos dydį gaunasi 3 mėsos sluoksniai. Paskutinį mėsos sluoksnį dengiu lakštais ir gausiai apipilu likusiu bešameliu. Jis gali nubėgti per kraštus, pasemti pirmą lakštą, taip dar geriau - tikrai bus minkšta.
Ant viršaus pribarstau tarkuoto sūrio, gana gausiai. Viską sulipinau per 6 minutes. Dabar lazanija keliauja į įkaitintą orkaitę 15 minučių. Tiek užtenka makaronams išvirti, taigi ir iškepti lazanijoje. O visa kita jau kepta ir virta! Kieta lazanija būna ir dėl perkepimo!
Dar vienas tipsas - niekada neatvėsinu mėsos ir padažo, tepu karštus, tada lakštai jau sutepus suminkštėja.
Taigi lazanija tikrai labai greitas ir gan pigus patiekalas!