PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Birželio 19 d. 07:05

Laukiant ministrų teikimų, trečiadienį prezidentas G. Nausėda susitiks su  I. Šimonyte

Lietuva

Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.

Augustė LyberytėŠaltinis: ELTA


305425

Praėjusią savaitę iš posto pasitraukus socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei, trečiadienį prezidentas Gitanas Nausėda dar kartą susitiks su premjere Ingrida Šimonyte.

Praėjusį ketvirtadienį politikai susitiko netrukus po to, kai į skandalą dėl ryšių su „Foxpay“ savininke Ieva Trinkūnaite bei jos sugyventiniu, už sukčiavimą kalėjusiu Vilhelmu Germanu iš posto pasitraukė konservatorė M. Navickienė.

M. Navickienė pastaruoju metu vadovavo ne tik Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai (ŠMSM), bet ir laikinai ėjo švietimo, mokslo ir sporto ministrės pareigas.

Po susitikimo su I. Šimonyte šalies vadovas teigė, jog sulaukė poros kandidatūrų pakeisti švietimo ministrą bei vienos pavardės į socialinės apsaugos ir darbo ministrus.

„Aptarėme galimus kandidatus tiek į švietimo, mokslo ir sporto ministro poziciją ir socialinės apsaugos ir darbo ministro poziciją. Į pirmąją poziciją yra du kandidatai, į antrąją – vienas. Pavardžių minėti kol kas negaliu, nes tai dar nėra oficialiai pateikta“, – žurnalistams po susitikimo Prezidentūroje teigė G. Nausėda.

Ketvirtadienį portalas lrytas.lt skelbė, kad Vyriausybės vadovės klausimo, ar sutiktų vadovauti šiai ministerijai, sulaukė konservatorių frakcijos Seime seniūnė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė. Tuo metu, anot portalo šaltinių, į SADM ketinama siūlyti dabartinį viceministrą Vytautą Šilinską.

Vėliau premjerė patikino, kad R. Morkūnaitė-Mikulėnienė galėtų užimti švietimo ministrės pareigas, tačiau plačiau tokios galimybės nekomentavo.

Šiuo metu laikinai vadovauti ŠMSM bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai (SADM) pavesta finansų ministrei Gintarei Skaistei.