Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Alfa.lt informacijaŠaltinis: Etaplius.LT
Lašišos filė su prieskonių luobele
4 porcijoms reikės:
800 g lašišos filė
2 v. š. alyvuogių aliejaus
2 v. š. medaus
Žiupsnio druskos
1 a. š. pankolių sėklų
1 v. š. svogūnų granulių
1 a. š. džiovintos aitriosios paprikos dribsnių
2 a. š. džiovintų pomidorų dribsnių
1 a. š. citrininių pipirų
1 v. š. česnakų granulių
Visą lašišos filė pasūdykite ir aptepkite aliejaus bei medaus mišiniu (odos tepti nereikia). Filė viršų (t. y. dalį be odos) gausiai apiberkite prieskonių mišiniu iš pankolių sėklų, svogūnų granulių, citrininių pipirų, aitriosios paprikos bei džiovintų pomidorų dribsnių ir česnakų granulių. Prispauskite prieskonius prie žuvies, kad geriau priliptų.
Atsargiai visą žuvies filė oda į apačią guldykite ant grotelių ir kepkite apie 15 min. uždengę. Žuvies apversti nereikia.
Iškepusią patiekite apibarstytą žalumynais.
Kukurūzų krepšeliai su lašiša
4 porcijoms reikės:
8 kukurūzų krepšelių
400 g lašišos filė
1/2 a. š. malto kumino
1/2 a. š. saldžiosios rūkytos paprikos miltelių
Žiupsnio druskos
Žiupsnio maltų juodųjų pipirų
100 ml graikiško jogurto
10 g krapų
2 skilt. česnako
2 avokadų
1 mėlynojo svogūno
250 g pomidorų
10 g kalendrų
Šlakelio aliejaus
Lašišos filė pagardinkite saldžiąja rūkyta paprika, maltu kuminu, druska ir juodais maltais pipirais. Kepkite virš įkaitusių žarijų apie 8 minutes.
Kol kepa žuvis, pagaminkite padažą. Graikišką jogurtą sumaišykite su dviem skiltelėmis sutraiškyto česnako, druska bei pasmulkintais krapais.
Kitame dubenėlyje sumaišykite smulkiai supjaustytus avokadus, mėlynąjį svogūną, pomidorus bei keletą šakelių kalendrų. Pagardinkite druska, pipirais, aliejumi.
Į kukurūzų krepšelius dėkite šaukštą avokadų ir pomidorų salotų bei pasmulkintos lašišos. Pagardinkite padažu ir kalendros lapeliais.
Tiršta lašišų sriuba
4 porcijoms reikės:
20 g sviesto
1 svogūno
1 poro
1 morkos
1 pastarnoko
5 nedidelių bulvių
2 v. š. miltų
1,5 l žuvies sultinio
400 g lašišos filė
100 ml grietinėlės
15 g krapų
Žiupsnio druskos
Žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
Puode ištirpinkite sviestą ir jame pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir porą, kol suminkštės.
Suberkite kubeliais supjaustytą morką, pastarnoką ir bulves. Pakepinkite 2–3 minutes. Įmaišykite miltus ir sumažinkite ugnį. Maišydami pakepinkite dar viską apie minutę.
Supilkite sultinį, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Uždenkite dangtį ir virkite apie 10–15 minučių.
Sudėkite kubeliais supjaustytą lašišos filė ir virkite dar apie 3–5 minutes.
Supilkite grietinėlę, suberkite pasmulkintus krapus. Pakaitinkite sriubą, bet neleiskite jai užvirti.
Prieš patiekdami paragaukite, ar netrūksta druskos bei pipirų.
Skanaus!